Çamoluk Yenice Köyü

Çamoluk Yenice Köyü

Yenice Köyü haberleri, Çamoluk Yenice köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yenice köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Yenice köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çamoluk Yenice  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenice  Köyü son dakika gelişmeleri, Yenice  Köyü ne özgü yemekler, Çamoluk Yenice  Köyü nün tarihi, Yenice  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenice  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenice  Köyü, Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenice Köyü Resimleri ve Yenice Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamoluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamoluk Giresun Arası Kaç Km? Çamoluk Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Çamoluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Çamoluk Yenice  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Çamoluk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yenice , Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı bir köydür.

Çamoluk, Yenice Beldesi: Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı beldesidir. Nüfusun çoğunluğunu Çepniler ve diğer Türkmenler oluşturur.

Giresun ilinin güney doğusunda Çamoluk ilçesinin doğusunda bulunmaktadır. Gümüşhane il sınırında yer alır. Yenice Beldesi, Giresun İli Çamoluk İlçesi'ne bağlı, 800 hanenin üzerinde, son nüfus sayımına göre 3424 nüfusu olan bir beldedir. Coğrâfi konumu itibarıyla Giresun'un güneydoğusunda; Erzincan ve Gümüşhaneillerinin mülki sınırlarına komşu olan bir alanda yer almaktadır. Rakımı ortalama 850–1200 metre arası olup Kelkit Çayı Vadisi'nde yer almaktadır. Kelkit Çayı, beldenin içerisinden geçmektedir. Yenice Beldesi, Pazar Yeri Mahallesi ve Pınarbaşı Mahallesi olmak üzere iki mahalleden oluşmaktadır.

Belde ekonomisinin temelini tarım ve hayvancılık oluşturur. Arıcılık oldukça yaygındır, beldede her yıl Fasulye Festivali düzenlenmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.