Çarşamba Hacılıçay Köyü

Çarşamba Hacılıçay Köyü

Çarşamba Hacılıçay Köyü haberleri,Hacılıçay köyü güncel son dakika gelişmeleri,Hacılıçay köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Hacılıçay köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Çarşamba Hacılıçay köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacılıçay köyü son dakika gelişmeleri, Hacılıçay köyüne özgü yemekler, Çarşamba Hacılıçay köyünün tarihi, Hacılıçay köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacılıçay köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarşamba , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Hacılıçay Köyü Resimleri ve  Hacılıçay köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çarşamba  Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Çarşamba Hacılıçay Köyünde doğan biri var mı? Çarşamba  Doğumlu Ünlüler Kimler?

HACILIÇAY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Hacılıçay  , Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy Kafkasya'dan göçenler tarafından Yeşilırmak kıyısına kurulmuştur.Köyü kuranlar yerleştikten sonra her kabileden birer kişi atlarını hazırlar, erzaklarını alırlar ve hacca giderler.Anlatılanlara göre gidenlerin hepsi geri döner.O zamanki insanlar Yeşilırmak’a çay demektedirler.Böylelikle mahallenin adı hacılıçay olarak anılmaya başlar.Samsun iline 39 km, Çarşamba ilçesine 4 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi Şeftali üreticiliğine dayanır.İlk şeftali üretimini Nuh Başar başlatmıştır. eskisi kadar hayvancılık yoktur.Son zamanlarda seracılıkta, bodur meyvecilik çok yaygınlaşmıştır.Mahallede öğrenci sayısı az olduğundanilköğretim okulu kapatılmıştır. Mahallenin kanalizasyon şebekesi yoktur içme suyu şebekesi mevcuttur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Yeşılırmak her yıl taşıp mahallenin ekili alanları sular altında kalır. Köy halkı adıge olduğundan eğitime çok önem verir. Mahallede subay, doktor, öğretmen ve mühendis gibi devlete hizmet veren memurlar vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.