Çarşıbaşı Şahinli Köyü Videosu

Trabzon Çarşıbaşı Şahinli Köyü Videosu sitemize eklenmiştir. Şahinli Köyü, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Şahinli Köyü, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çarşıbaşı Şahinli Köyü Resimleri ve şahinli köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

Şahinli, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski adı vaconozdur. vaconoz ismi rumcadır. ayna demektir. mahallenin insanları berrak, temiz, iyi kalpli, yardım sever insanlar olduğundan bu adla anılır olmustur. eski bir rum-türk yerleşimidir.

Mahallenin en büyük sülaleleri Şahinoğulları, Şabanoğulları (Şimşekler), Bayraktaroğulları, Uzunoğulları, Kolayoğulları, Yıldırım ve Bulut sülaleleridir. Ancak bugünkü haliyle mahalle nüfusu ve sülalelerin mensupları başta ekonomik sebepler olmak üzere değişik sebeplerden dolayı başta büyükşehirler ve yurtdışı olmak üzere farklı bölgelere göç ettiğinden dolayı kan kaybına uğramış ve geleneksel yapı değişmiştir. Bu durum köy yaşamının canlılığını, üretkenliğini ve dinamizmini olumsuz etkilemiştir.

Karadeniz'in bazı yörelerinde görülen kan davaları, mahallenin ileri gelenlerinin sağduyulu tutumları sayesinde Şahinli Mahalleninde yaşanmamaktadır. Köy insanı çok misafirperver ve hürmetkardır. Gurbet yaşamında yöresinin ve mahallesinin insanına sonuna kadar sahip çıkar. köy çarşıbaşı ilçesinin en okuryazar ve kültür düzeyi yuksek mahallesidir. çarşıbaşı ilçesinde şahinli mahallesinden olmak bir ayrıcalıktır. Şahinli mahallesinde birçok yöresel yemek yapılmakla birlikte başta hamsi yemekleri olmak üzere lahana yemekleri, mısır ile yapılan ekmek cok meşhur ve özeldir. mısır ve lahana köy sakinlerinin kendi bahçelerinde yetişmektedir.

Trabzon iline 43 km, Çarşıbaşı ilçesine 9 km uzaklıktadır. özellikle mahallenin bahçeleri ve yeşillikleri pek meşhudur. elma. armut, kivi, fındık , mandalina bolca yetişmektedir. ayrıca mahallenin seranderleri ve evleri cok meshur ve güzeldir. mahallenin suyu, mahallenin kendi yaylası olan ve Hıdırnebi yaylasına komşu durumdaki Şahinli yaylasından gelmekte olup, inanılmaz yumuşak içimli ve tok tutucu özelliğe sahiptir. saçınızı bile şampuan kullanmadan rahatlıkla yıkayabilirsiniz. mahallenin tepesinde yer alan mere ise ıannılmaz doğa harikaları barındırmaktadır. inanılmaz manzaralar dag olusumları mevcuttur.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. ilklim yumuşak geçmekte olup, köy bolca yağıs almaktadır. mahallede sulamalı tarım bu nedenle yapılmamaktadır. sulmaya ihtiyaç duyulmamaktadır. köy genelde bayr olduğundan mekanik tarım yapılmamaktadır. her aile kendi ihtiyacı kadar bahce yapmakta olup, gecimini sağlamaktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. fakat su özellıkle yazın yetersız gelmekte ve köy susuz kalmaktadır. kanalizasyon şebekesi yoktur. Mahallenin en acil ihtiyacı kanalizasyon sebekesının gecıkmeden yapılması olmalıdır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar