Çarşıbaşı Taşlıtepe Köyü Videosu

Trabzon Çarşıbaşı Taşlıtepe Köyü Videosu sitemize eklenmiştir. Taşlıtepe, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Çarşıbaşı'nın Samsun Mahallesinden ayrılma bir mahalledir. Trabzon iline 45 km, Çarşıbaşı ilçesine 11 km uzaklıktadır.

Taşlıtepe Köyü, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çarşıbaşı Taşlıtepe Köyü Resimleri ve taşlıtepe köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

Taşlıtepe, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Çarşıbaşı'nın Samsun Mahallesinden ayrılma bir mahalledir. Trabzon iline 45 km, Çarşıbaşı ilçesine 11 km uzaklıktadır.

Trabzon-Çarşıbaşı ilçesi: Taşlıtepe köyü tamamiyle Çepni köyü. Köy, hâlen Alevi'dir. Yani günümüzde özünü koruyabilmiş bir Alevi Çepni köyüdür.

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Taşlıtepe (Marzali) köyü. Köy nüfusu, tamamiyle Alevi Çepni Türkmenlerden oluşmaktadır.

Hakim bir tepenin üzerine kurulu olan köy, tipik bir Karadeniz dağınık yerleşiminin örneğini sergilemektedir. Evler yeşilin bin bir tonuna, doğanın kucağına serpiştirilmiştir.

Çarşıbaşı ilçesine 12 kilometre mesafede bulunan Taşlıtepe Köyü Çarşıbaşı İlçesinin güneyindedir. Doğusunda Akçaabat İlçesi, Kuzeyinde Küçükköy Köyü, Güneyinde Samsun Köyü ve batısında Serpil Köyü bulunmaktadır. Köy eğimli bir arazide kurulduğu için ağırlıklı olarak fındık tarımı yapılmaktadır. Köyde fındığın yanında halkın kendi ihtiyacına yönelik olarak mısır, karalahana, patates, sebze ve meyve de yetiştirilir. Küçük ve büyükbaş hayvancılık da yapılmaktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık Ocağı yoktur.Sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar