Datça Yakaköy Video

Yakaköy, Muğla ilinin Datça ilçesine bağlı bir mahalledir.Yakaköy, il merkezi Muğla'ya 140 km., Datça'ya 21 km. uzaklıktadır. Reşadiye Yarımadası'nın en uçtaki yerleşim yeri Yakamahalledir.

Datça Yakaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yakaköy köyü son dakika gelişmeleri, Yakaköy  köyüne özgü yemekler, Datça Yakaköy köyünün tarihi, Yakaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yakaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yakaköy , Muğla ilinin Datça ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yakaköy Köyü Resimleri ve yakaköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Datça Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Datça Muğla Arası Kaç Km? Datça Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Datça Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Datça Yakaköy Köyünde doğan biri var mı? Datça Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAKAKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yakaköy, Muğla ilinin Datça ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yakaköy, il merkezi Muğla'ya 140 km., Datça'ya 21 km. uzaklıktadır. Reşadiye Yarımadası'nın en uçtaki yerleşim yeri Yakamahalledir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yakaköy veya Yaka Köy, köy olarak Datça yarımadasının en küçük mahallesi olmasına rağmen en gelişenlerindendir. Palamut Bükü'nün arkasındaki muazzam bir dağın eteğine kurulmuş olan köy diğer köylere nazaran betonarme bir tarzda olmayıp, hatta Palamut Büküne çekilen yerli halkın eski taş evleri birkaç sanatkar ruhlu yabancı tarafından itina ile renove edilmiş. Mahallenin güneyinde bulunan üç tepenin ortasındakinde Triopas tarafından kurulan Triopium ve Apollo tapınağı kalıntıları bulunur.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır . Mahallenin kanalizasyon şebekesi yoktur,içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar