Dereli Çengelköy Köyü

Dereli Çengelköy Köyü

Çengelköy Köyü haberleri, Dereli Çengelköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çengelköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Çengelköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dereli Çengelköy  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çengelköy  Köyü son dakika gelişmeleri, Çengelköy  Köyü ne özgü yemekler, Dereli Çengelköy  Köyü nün tarihi, Çengelköy  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çengelköy  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çengelköy  Köyü, Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çengelköy Köyü Resimleri ve Çengelköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dereli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dereli Giresun Arası Kaç Km? Dereli Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Dereli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Dereli Çengelköy  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dereli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çengelköy , Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür.

Daha önceden Çengeldere mahallesi olarak Tepeküknarlı köyüne bağlı olup 1994 yılında dönemin köy Heyet başkanı Sayın Ahmet ELTUĞRAL başta olmak üzere Muhtar Ağabey ELTUĞRAL ve heyetleri tarafından ve köy halkının oy birliği ile ÇENGELKÖY adı altında ayrılmıştır. Yaylası Yılanlıca olan köy, birçok köyün merkezî yolu olarak kullanılır.

Düğünleri diğer köylerden daha coşkulu ve hareketli geçmekte olup bayram sabahı namazdan sonra köy halkı hep beraber köy mezarlığında toplu halde Kuran okutur ardından cami kapısında köy halkı ve misafirlere keşkek ikram edilir. Ve arefe akşamı cami kapısına toplanan halk ile muhteşem bir havai fişek gösterisi yapılır.

Giresun iline 18, Dereli ilçesine 7 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa aynı zamanda fındık üreticiliğine dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Köyün gasilhane ve morgu vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde köy halkının ibadet edebilmesi için bir adet cami bulunmaktadır. Köy halkının mısırdan; yarma ve mısır unu elde edebilmesi için "Cartoğlu Değirmeni'' adında bir değirmeni vardır.

Dışarıya çok göç verir. Dış ülke ve dış illere çok göç vermiştir. Yıllar sonra dış illere göç eden halk tekrar nüfuslarını köye aldırmıştır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.