Dereli Eğriambar Köyü

Dereli Eğriambar Köyü

Eğriambar Köyü haberleri, Dereli Eğriambar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eğriambar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Eğriambar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dereli Eğriambar  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eğriambar  Köyü son dakika gelişmeleri, Eğriambar  Köyü ne özgü yemekler, Dereli Eğriambar  Köyü nün tarihi, Eğriambar  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eğriambar  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eğriambar  Köyü, Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eğriambar Köyü Resimleri ve Eğriambar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dereli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dereli Giresun Arası Kaç Km? Dereli Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Dereli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Dereli Eğriambar  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dereli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Eğriambar , Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlıdır. Giresun iline 35 km, Dereli ilçesine 16 km uzaklıktadır. İlin güneyinde, ilçenin kuzey batısında yer almaktadır. Doğusunda İçmesu, batısında Meşeliyatak, güneyinde Bahçeli, kuzeyinde ise Keşap ilçesine bağlı Çamlıca köylerine komşudur. Eğrianbar köyü; Giresun-Dereli karayolundaki Çalca köyü sapağından 7 km kuzey doğudadır. Köy dağların arasında geniş bir vadide kurulu olup çukurda kalması nedeniyle ılımandır. Köyde fındık bahçeleri ve mısır tarlaları geniş yer kaplamaktadır. Köyde ormanlık alan yüksek bölümlerde yer alır. Bunun nedeni bilinçsiz ağaç kesimidir. Ormanlık alanlar köyüm 1–2 km dışından başlar.Köyün iklimi, karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde; büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık alım-satımı yapılmaktadır. Ayrıca, fındık ve mısır gelir getiren en önemli ürünlerdir. Köy, Dereli ilçesinin diğer köylerine göre fazla göç vermemektedir. Köyde, alabalık yetiştirme tesisleri bulunmaktadır. Alabalık çiftliği diye bilinen tesislerin doğal ortamda olması nedeniyle ziyaretçileri her geçen gün artmaktadır. Ayrıca yılda 50 ton güllaç, 70 ton kadayıf üretimi yapan imalathanesi mevcuttur.

Köyde ilköğretim okulu vardır. 1957 yılında açılan Eğrianbar İlköğretim Okulu, sekiz yıllık temel eğitime geçilmesinin ardından 2000 yılında 8 yıllık ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. Köyde okur-yazar sayısı oldukça yüksek orandadır. Ailelerin eğitime olan bakış açısı değiştikçe eğitim seviyesinin yükseldiği gözlemlenmekte, son yıllarda mezun öğrencilerin gerek sınav kazanarak gerekse ailelerin kendi olanaklarıyla öğrencilerini orta öğretime yönlendirmesi bunu doğrulamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.