Dereli Heydere Köyü

Dereli Heydere Köyü

Heydere Köyü haberleri, Dereli Heydere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Heydere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Heydere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dereli Heydere  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Heydere  Köyü son dakika gelişmeleri, Heydere  Köyü ne özgü yemekler, Dereli Heydere  Köyü nün tarihi, Heydere  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Heydere  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Heydere  Köyü, Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Heydere Köyü Resimleri ve Heydere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dereli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dereli Giresun Arası Kaç Km? Dereli Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Dereli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Dereli Heydere  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dereli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Heydere , Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür.

Köyde bir değirmenci yaşamaktadır bir vesileyle köyden ayrılmayı düşünür ve o dönemde geçerli olan para birimi altınlarını bir küpe doldurup değirmenin yakınlarına gömer. Değirmenin bulunduğu dere taşar değirmen yıkılır ve değirmencinin çocukları da bu sel felaketinde sele kapılıp kaybolur. Değirmenci ne çocuklarını bulabilir ne de altınlarını ve üzüntüsünden köyü terkeder. Altınların varlığını duyanlar aramaya başlar günler geçer bulamayıp iç çekerler ve dereye isyan ederler "Heydere" diye yakınırlar. Zamanla bu yakınma köyün ismi olur. Köyde eski dönemlerden kalma asma köprüler bulunmaktadır. Köy halkının kullandığı patika yayla yolu tam olarak bilinmese de yaklaşık 200 yıldır kullanılmakta olduğu tahmin edilmektedir. Patika yolun açıldığı döneminde düzenlenmiş olduğu yola döşenen taşlardan anlaşılmaktadır. Taşların üstünde insan ayak izleri vardır. Bu işaretler köyde uzun yıllar sosyal hayatın olduğunu bize göstermektedir.

Düğün ve cenaze yardımlaşması ile bayramlaşma ve hasta ziyaretlerine önem verilmektedir. Özellikle köy dışında yaşayanlar bayramlarda köye gelerek bayramlaşmaya katılırlar...

Giresun iline 32 km, Dereli ilçesine 7 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca köy yüksek oranda göç vermiştir. Köy nüfusunun %70 oranı Türkiye'nin sanayi bölgelerine göç etmiş olup çeşitli ülkelerde yaşayanlar da mevcuttur.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak görevlisi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.