Dereli Iklıkçı (Güzelköy)  Köyü

Dereli Iklıkçı (Güzelköy) Köyü

Iklıkçı Köyü haberleri, Dereli Iklıkçı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Iklıkçı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Iklıkçı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dereli Iklıkçı  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Iklıkçı  Köyü son dakika gelişmeleri, Iklıkçı  Köyü ne özgü yemekler, Dereli Iklıkçı  Köyü nün tarihi, Iklıkçı  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Iklıkçı  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Iklıkçı  Köyü, Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Iklıkçı Köyü Resimleri ve Iklıkçı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dereli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dereli Giresun Arası Kaç Km? Dereli Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Dereli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Dereli Iklıkçı  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dereli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Iklıkçı , Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür.

Köy tarhi 1074 yıllarında türklerin orta asyadan anadoluya göç etmesiyle bağlantılıdır. yapılan araştırmalar sonucu ; gümüşhane ve şebinkarahisar üzerinden sahile inen aksu deresi boyunca elle yapılan patika yollar iç kesimlerde yaşayan insanların ve tiçaretle uğraşan kervan sahiplerinin yolu olarak kullanılan şebinkarahisar ve giresun sahil gecişi üzerideki bu arazilerde önceki yıllarda rumlar yaşamaktadır. sonraki yüzyıllarda osmanlıların anadoluya gecişinden sonra orta asyadan göç eden kavimler ve bazı beylikler bu yörelere yerleşmişler ve buraları yaşam alanları olarak tercih etmişlerdir. GÜZELKÖY ün ilk Türk soyu yeleşenlerinden OSMANAĞA lakaplı YANGINCI OSMAN 1700 yılların sonlarında boş ormanlık olan bu araziye ilk yerleşen aile olmuştur. ilk yerleşim yıllarında mahalle olan bu köy diğer aile soylarının katılımıyle kurtuluş savasından sonraki yıllarda köy statüsüne kavuşmuştur. 2000 li yılardan önceki ismi IKLIKCI olup şimdiki ismiolan GÜZEL KÖY adını almıştır. Köyün tarihi olarak bilinen ŞIRAN KALESİ çok eski bir kaya kale olarak bilinir.

Giresun iline 25 km, Dereli ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köy yolu asfalt değildir bakımlı stabiza yoldur.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.