Dereli Konuklu Köyü

Dereli Konuklu Köyü

Konuklu Köyü haberleri, Dereli Konuklu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Konuklu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Konuklu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dereli Konuklu  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Konuklu  Köyü son dakika gelişmeleri, Konuklu  Köyü ne özgü yemekler, Dereli Konuklu  Köyü nün tarihi, Konuklu  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Konuklu  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Konuklu  Köyü, Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Konuklu Köyü Resimleri ve Konuklu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dereli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dereli Giresun Arası Kaç Km? Dereli Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Dereli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Dereli Konuklu  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dereli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Konuklu , Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Yaz aylarında düzenlenen Bektaş Yaylası festivallerine ev sahipliği yapmaktadır.Giresun iline 75 km, Dereli ilçesine 43 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ilk sivil göçleri ve buna bağlı nüfus azalması 1960'lı yıllarda Almanya'ya gerçekleşmiştir.Daha sonra 1970'li yılların başlarından itibaren yurt içi göçlerle Bursa,İstanbul illerine yoğunlukla işçi göçü vermiş,ilerleyen yıllarda yaz aylarında tatile gelen gurbetçileriyle nüfusu mevsimlik olarak değişkenlik göstermiştir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Yaz mevsiminde ise köye bağlı Bektaş Yaylası özellikle pazar günleri kurulu çarşı düzeniyle köylü ekonomisine büyük katkı sağlar.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Yaz mevsiminde ise köye bağlı Bektaş Yaylası özellikle pazar günleri kurulu çarşı düzeniyle köylü ekonomisine büyük katkı sağlar.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.