Dereli Kümbet Köyü

Dereli Kümbet Köyü

Kümbet Köyü haberleri, Dereli Kümbet köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kümbet köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Kümbet köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dereli Kümbet  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kümbet  Köyü son dakika gelişmeleri, Kümbet  Köyü ne özgü yemekler, Dereli Kümbet  Köyü nün tarihi, Kümbet  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kümbet  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kümbet  Köyü, Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kümbet Köyü Resimleri ve Kümbet Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dereli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dereli Giresun Arası Kaç Km? Dereli Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Dereli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Dereli Kümbet  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dereli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kümbet , Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür.

 Halkının çoğunluğunu Türkmen Çepniler oluşturur. Giresun un en önemli yaylasıdır. İl ve ilçelerde oturan halkın yazlık evlerinin de bulunduğu çok güzel bir yayladır. Son yıllarda yapılan otel ve diğer konaklama tesisleriyle yaylaya olan ilgi daha da artmıştır. Bilhassa yaz ayları ve hafta sonları yoğun bir yerli turist mekanıdır.Horasan ve Kürtün üzerinden gelen Türkmelerin yerleşmesiyle kurulmuştur. 1923 mübadelesinden önce Rumlar da yaşamakta ve yakındaki madenleri işletmekteydiler.

Türkmen, Çepniler de yaygın olan yaylacılık ve diğer gelenek ve görenekler yaşatılmaya çalışılmaktadır. Her Temmuz ayında yayla şenlikleri yapılmakta ve panayır kurulmaktadır. Bahar aylarında Ot Göçü ve Hıdırellez yapılmaktadır.

Giresun un en önemli ve Yüksek yaylasıdır.Yüksekligi 1800M nin üzerindedir. Giresun iline 61 km, Dereli ilçesine 29 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ancak yayla ve yüksek olması nedeniyle kışları daha sert geçer.Birkaç metre kar yagdığı zamanlar oldukca fazladır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılık ve Turizme dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.