Dereli Meşeliyatak Köyü

Dereli Meşeliyatak Köyü

Meşeliyatak Köyü haberleri, Dereli Meşeliyatak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Meşeliyatak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Meşeliyatak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizd

Dereli Meşeliyatak  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Meşeliyatak  Köyü son dakika gelişmeleri, Meşeliyatak  Köyü ne özgü yemekler, Dereli Meşeliyatak  Köyü nün tarihi, Meşeliyatak  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Meşeliyatak  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Meşeliyatak  Köyü, Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Meşeliyatak Köyü Resimleri ve Meşeliyatak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dereli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dereli Giresun Arası Kaç Km? Dereli Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Dereli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Dereli Meşeliyatak  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dereli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Meşeliyatak , Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı bir köydür.

Meşeliyatak Köyü; Giresun iline 30 km. Dereli ilçesine 8 km’dır. Meşeliyatak Giresun’un güney, Dereli ilçesinin doğusunda yer alır. Köyümün doğusunda Eğriambar köyü, kuzeyinde Çalca köyü, batısında Bahçeli ve Sütlüce Mahalleleri yer almaktadır.Köye ulaşım iki yoldan mümkündür.Giresun – Dereli -Şebinkarahisar yolunun 25.km’sinde bulunan Çalca köyünden veya Dereli ilçesinden Bahçeli mahallesi - Sütlüce mahallesinden geçerek köye ulaşmak mümkündür.Köyün yerleşim alanından geçen alişen deresi ve büyük dere boyunca uzanan vadilere çevresinde meşe ağacı bol miktarda bulunduğundan dolayı meşe ağacı yatağı anlamında olmak üzere Meşeliyatak ismini alır.1700’lü yıllarda yerleşim alanı olduğu bilinir. Daha önce Eğriambar köyüne bağlı iken 1947 yılında Meşeliyatak Köyü olarak kurulur. Köye ilk yerleşenler; Kadıoğulları, Çanakçıoğulları, Kurdoğulları’dır.Sonradan, Elekçioğulları, Abidin oğulları Çamcıoğulları yerleşmişlerdir.

Köy nüfusunun büyük bölümü köy dışında yaşamını gurbette sürdürmektedir. Meşeliyatak köyü okur-yazar oranının yüksek olmasıyla dikkat çekmektedir.Bugün köy okulu kapalıdır ancak taşımalı eğitim vardır. Köyde ayrıca 2 adet cami bulunmaktadır.Giresun iline 26 km, Dereli ilçesine 8 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol ve köyün yolu toprak yoldur.Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.