Derik Beşbudak Köyü

Derik Beşbudak Köyü

Beşbudak Köyü haberleri, Dargeçit Beşbudak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beşbudak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Beşbudak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Derik Beşbudak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beşbudak köyü son dakika gelişmeleri, Beşbudak köyüne özgü yemekler, Derik Beşbudak köyünün tarihi, Beşbudak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beşbudak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beşbudak , Mardin ilinin Derik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beşbudak köyü resimleri ve Beşbudak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Derik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Derik Mardin Arası Kaç Km? Derik Hava Durumu? Derik Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Derik Beşbudak Köyünde doğan biri var mı? Derik Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beşbudak, Mardin ilinin Derik ilçesine bağlı bir mahalledir.Ciddi,Delilo,Şerizdin.Bablekan gibi halk oyunları vardır.Yemekler genelde ağır ve yağlı yemeklerdir.İçli köfte,gözleme(şanborek) burada meşhurdur.Mardin il merkezine 66 km, Derik ilçesine 25 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Son yıllarda hayvancılık azlmış tarımın sulamaya geçişi ile tarım tek uğraş haline gelmiştir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır.Daha önce kullanılmayan okul daha sonra açılmıştır. Mahallenin içme suyuşebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Ayrıca köye ulaşımı sağlayan yol yıkık bir tali yoludur.mahallede elektrik vardır.Mahallede halkın yardımlarıyla yeni büyük bir camii Ve Taziye evi Yaptırılmıştır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.