Derik Kuşçu Köyü

Derik Kuşçu Köyü

Kuşçu Köyü haberleri, Dargeçit Kuşçu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuşçu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Kuşçu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Derik Kuşçu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuşçu köyü son dakika gelişmeleri, Kuşçu köyüne özgü yemekler, Derik Kuşçu köyünün tarihi, Kuşçu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuşçu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuşçu , Mardin ilinin Derik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuşçu köyü resimleri ve Kuşçu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Derik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Derik Mardin Arası Kaç Km? Derik Hava Durumu? Derik Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Derik Kuşçu Köyünde doğan biri var mı? Derik Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuşçu, Mardin ilinin Derik ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Mahallenin asıl adı GIRSARİNC (anlamı:serintepe)dir.Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Mardin il merkezine 72 km, Derik ilçesine 8 km uzaklıktadır. Derik ilçe merkezinin 5 ve 7. km güneyinde iki piroklastik volkan konisi belirir. Kuzeydeki Girkemin Konisi, güneydeki ise Kuşçu Krateridir Kuşçu Krateri ve çevresi coğrafi açıdan birçok özgün özelliklere sahiptir. Her şeyden önce burası yüksek Mardineşiğinin Suriye-Arabistan düzlüklerine açıldığı morfolojik bir eğim kırıklığınınönünde bulunmaktadır. Ayrıca bu alan Karacadağ bazaltlarının en son yayılmaalanını ve Geç Kuvaterner piroklastik püskürme evresine ait volkanikşekillerin gözlendiği bir alandır. Dolayısıyla birçok habitat özelliklerini bir arada bulundurması açısından ender coğrafi alanlardan biridir. KuzeydekiDerik yerleşmesinin kurulu olduğu vadi kuzey etkilerine kapalı bir mikroklimaalanıdır. Bilindiği üzere bu vadide yoğun olarak Akdeniz iklimine uyumluzeytin tarımı yapılmaktadır. Ayrıca Derik yerleşmesi konumu itibar�ylageçmişi çok eskiye dayanan ve kentte bu tarihi mirasın izlerine sıkça rastlananbir yerleşme kimliğine sahiptir.Kuşçu Krateri: Kraterin hemenen batı kenarında yöreye ait tipikkırsal yerleşme dokusuyla, Kuşçu mahallesi bulunmaktadır. Kuşçu Krateri adeta buköy yerleşmesi ile bütünleşmiş durumdadır. Derik ilçe merkezinin 7 km güneyinde Derik-Kızıltepe-Viranşehir karayolunun hemen yanındabulunmasından dolayı ulaşım oldukça kolaydır. Kuşçu Krateri bozulmamış yapısı, doğal güzelliği ile tabiat anıtı olarakkorunmaya değer özellik taşımaktadır. Yakın çevre ise doğal olaylarınmeydana getirdiği nadir ve nadir olma özelliği yönüyle bilimsel ve estetikdeğere sahip birçok jeolojik ve jeomorfolojik özelliğe sahiptirMahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur[kaynak belirtilmeli] ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur[kaynak belirtilmeli]. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur[kaynak belirtilmeli]. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.