Espiye Gebelli Köyü

Espiye Gebelli Köyü

Gebelli Köyü haberleri, Espiye Gebelli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gebelli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Gebelli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Espiye Gebelli  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gebelli  Köyü son dakika gelişmeleri, Gebelli  Köyü ne özgü yemekler, Espiye Gebelli  Köyü nün tarihi, Gebelli  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gebelli  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gebelli  Köyü, Giresun ilinin Espiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gebelli Köyü Resimleri ve Gebelli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Espiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Espiye Giresun Arası Kaç Km? Espiye Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Espiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Espiye Gebelli  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Espiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gebelli , Giresun ilinin Espiye ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı Arapça Gebel(Jabel) olan dağ anlamından gelmektedir. Harf inkılabından sonra Arap Alfabesindeki "-cim" harfinin yerini "g" harfi aldığı için ses değişerek "Cebel" yerine "Gebel" olarak okunur hale gelmiştir. Köyün ismi de "Gebel-li" yani "dağlık yer" anlamına gelmektedir. Ayni isimde Suriye'de de çeşitli yerleşim yerleri bulunmaktadır.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Giresun iline 44 km, Espiye ilçesine ise 14 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyde, Portakallı Mahallesi ve Gebelli Merkez Camii olarak iki cami bulunmaktadır. Gebelli Köyü ilköğretim okulu bulunmasına rağmen eğitime devam etmemektedir. Köyün içme suyu şebekesi hane sahiplerince su pınarlarından çekilmiş olup, kanalizasyon atıkları bazı yerlerde derelere bağlanmış, bazı yerlerde kendi foseptik çukurları oluşturularak halledilmeye çalışılsa da bazı evlerin arkasında açık bir şekilde oluşturulmuş foseptik çukurları halen bulunmaktadır. köyde PTT şubesi, ATM, Sağlık ocağı, Ebe ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan iki yol vardır bu yollar km olarak aynıdır bir yolun 12 km lik bolümü diğer yolun 10 kmlik bölümü asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon internet bağlantısı vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.