Espiye Hacıköy Köyü

Espiye Hacıköy Köyü

Hacıköy Köyü haberleri, Espiye Hacıköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Hacıköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Espiye Hacıköy  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıköy  Köyü son dakika gelişmeleri, Hacıköy  Köyü ne özgü yemekler, Espiye Hacıköy  Köyü nün tarihi, Hacıköy  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıköy  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıköy  Köyü, Giresun ilinin Espiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıköy Köyü Resimleri ve Hacıköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Espiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Espiye Giresun Arası Kaç Km? Espiye Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Espiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Espiye Hacıköy  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Espiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıköy , Giresun ilinin Espiye ilçesine bağlı bir köydür.

Köyde yerleşim çok eskidir. Nüfus Mübadelesi öncesinde köyde rumlar ve müslümanlar birlikte yaşamıştır. Ev, değirmen gibi bina yapımı işleri, çeşitli zanaatlar rumlar tarafından yapılmaktaydı. Kurtuluş savaşı yıllarında kalan az sayıda rumlar köyü terketmişlerdir. Köyde yerleşik olan Türkler Çepni boyundandır. En eski yerleşimin Cenevizlilere kadar dayandığı bilinmektedir. Köydeki ilk yerleşim m.s. 300 yıllarında Cenevizliler zamanında Romadan kaçan halkın yerleşimi ile olmuştur.Hacıköy'de uzun süre bakır madenleri işletilmiştir. Bölgede bakır ve kömür madenlerinin bulunması köyde savaş aletleri yapımının gelişmesini desteklemiştir. Zamanındaki en büyük ilkel silah üretiminin olduğu bir yerdi. Tarihten gelen bu alışkanlıkla 1950'lerden 1980 yılında askeri ihtilale kadar köyde silah (tabanca) yapılmaktaydı. Evlerde kurulan silah üretim atölyelerinde ilkel yöntemlerle bugün henüz üretilen tabanca türü silahlar daha o günlerde hacıköy de üretilmekteydi. Ayrıca o günlerde elektrik olmadığınıda söylemeliyiz. 2008 yılında MKE tarafından henüz üretilen tam otomatik tabancanın bundan 30 yıl önce bu köyde imal edildiğinide söylemekte fayda var.

Giresun iline 37 km, Espiye ilçesine 6 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yılın büyük bölümü yağışlı geçer. yağışların büyük kısmı yağmur kışın ise kar olarak görülür. özellikle temmuz ayında yüksek derecede sıcak ve nem hissedilir. bu yüzden köy halkı yaz aylarını yaylada geçirir. yayla sezonu mayısta başlar eylül ayının sonuna kadardır. yaylalarda serin ve kuru hava hüküm sürer.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyonşebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.