Espiye Yeşilköy Köyü

Espiye Yeşilköy Köyü

Yeşilköy Köyü haberleri, Espiye Yeşilköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Yeşilköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Espiye Yeşilköy  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilköy  Köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilköy  Köyü ne özgü yemekler, Espiye Yeşilköy  Köyü nün tarihi, Yeşilköy  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilköy  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilköy  Köyü, Giresun ilinin Espiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilköy Köyü Resimleri ve Yeşilköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Espiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Espiye Giresun Arası Kaç Km? Espiye Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Espiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Espiye Yeşilköy  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Espiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilköy , Giresun ilinin Espiye ilçesine bağlı bir köydür.

Köy adını; Kurugeriş Köyünden ayrılmasıyla ve ikliminin yeşillik olmasi nedeni ile Yeşil Köy olarak almıştır.Bununla ilgili resmi ve yazılı bir kaynak olmamakla birlikte köydeki yaşlılardan bu şekilde nakledilmiştir.

Köyde geleneksel karadeniz kültürü hakimdir.Yarı göçebe diyebileceğimiz bir yaşam tarzı vardır.Yaz aylarında Otçu Göçü diye tabir edilen göç ile beraber yaz mevsimini geçirmek ve hayvanları otlatmak için yaylaya göç edilir. Bu göçten sonbahar mevsiminin gelmesi ile tekrar "Cenik" diye tabir edilen köye dönüş olur. Köyde geçim kaynağı hayvancılık ve tarıma dayalıdır. Geleneksel yemekleri: Pancar(karalahana) çorbası,Pancar diblesi,Fasulye turşusu,Mısır ekmeği,Hamsi tava,Hamsi buğulama...

Giresun iline 54 km, Espiye ilçesine 23 km uzaklıktadır.Köy yolları Direkbükü Köyüne kadar asfalt,Direkbükü Köyün'den sonra da yer yer beton ve stabilize yol olarak devam etmektedir

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.