Giresun Çandır Köyü

Giresun Çandır Köyü

Çandır Köyü Haberleri, Giresun Çandır Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Giresun Çandır Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Giresun Köyleri Arasında Yer Alan Çandır Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Giresun Çandır  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çandır  köyü son dakika gelişmeleri, Çandır  köyüne özgü yemekler, Giresun Çandır  köyünün tarihi, Çandır  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çandır  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çandır  , Giresun ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çandır Köyü Resimleri ve Çandır Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Giresun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Giresun Hava Durumu? Giresun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresun li iseniz  Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresun li Ünlüler arasında Giresun Çandır  Köyünde doğan biri var mı? Giresun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çandır ,Giresun ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı olan Çandır kelimesi yeni Türkçede "Karma" veya batı dillerinde "Kozmopolit" anlamına gelen öztürkçe bir isimdir. Karma, kozmopolit veya Çandır kelimesi köye yerleştirildikleri tarih kesin olmayan Macarlı, Celebli, gibi soyların yerleşim yeri olmasından kaynaklanmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. BU KÖYÜN ADININ ASLI, ÇAVUNDUR'DUR VE BU BOYA BAĞLI BİR YERLEŞİM YERİDİR. Bu köy de OĞUZ ÇAVUNDUR TÜRKMENLERİ kültür ve gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.. YANİ, TARİHİ VARDIR VE HAYLİ ESKİLERE DAYANMAKTADIR... Ayrıca Köyün futbol takımı bulunmaktadır. "ÇANDIR SPOR" Kulüp 1976 yılında kurulmuş ve ilk sezon açılışını " Dostluk Spor " kız futbol takımı ile şehir stadında yaklaşık dörtbin seyircinin önünde oynamış ve 4-3 malup olmuştur. Ayrıca Köyün ismi ile bütünleşen ve oynana Çandır karşılaması, Çandır tüfekli oyunlarının gelecek kuşaklara aktarılması için mayıs 2006 tarihinde " Çandır Köyü Halk Oyunlarını Yayma Yaşatma ve Dayanışma Derneği " kurulmuştur amacı oyunların aslına uygun otantik dalda oynatılmasıdır. Köyün "Halk Oyunları Topluluğu" mülga Kültür Bakanlığı (HAGEM) tarafında 2002 yılında Ankara'ya davet edildi, otantik dalda, aslına uygun olarak oynanan oyun arşivlenmek üzere bakanlığın arşivine girmiş bulunmaktadır.

Giresun merkezine 14 km uzaklıktadır.

Geniş bir coğrafya üzerine kurulmuş olan Çandır Köyü Sınırları İçinde 2 Akarsu bulunmaktadır. Ormanlık alanı geniş olan köy ayrıca bir orman köydür.Dikmen Tepesi Ve Bozdağ en çok biline iki dağıdır. Köyün Güre mahallsinden Karadenizin tek Adası olan Giresunadası gözükmektedir. Gedikkaya ve Ada tepe arasından görünen ada görülmeye değer bir manzara oluşturmaktadır.Köy hem coğrafi konumu ile hem de yeşilin maviyle birleştiği sayılı yerlerdendir.Dağınık yerleşme vardır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır fakat atıl durumdadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.