Giresun Küçükköy Köyü

Giresun Küçükköy Köyü

Küçükköy Köyü Haberleri, Giresun Küçükköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Giresun Küçükköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Giresun Köyleri Arasında Yer Alan Küçükköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Giresun Küçükköy  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükköy  köyü son dakika gelişmeleri, Küçükköy  köyüne özgü yemekler, Giresun Küçükköy  köyünün tarihi, Küçükköy  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükköy  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükköy  , Giresun ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükköy   Köyü Resimleri ve Küçükköy   Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Giresun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Giresun Hava Durumu? Giresun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresun li iseniz  Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresun li Ünlüler arasında Giresun Küçükköy  Köyünde doğan biri var mı? Giresun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Küçükköy ,Giresun ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Eski adı Andal olan Mahalle yörenin düzlük olması sebebiyle pirinç tarlalarının bulunduğu küçük alanlar dan ismini aldığı bilinmektedir.Kurtuluş savaşı yıllarında ve Osmanlı-Rus harbinde neredeyse köyde erkek nüfus kalmadığı söylenmektedir. Giresun Şehir merkezine 5 km,Giresun-Trabzon Devlet sahil yoluna 500 metre mesafededir. Giresun—Sivas,Giresun-Erzincan Karayolu (Sivas CAddesi)yolu üzerindedir. Batısında Aksu Deresi ve Seka (Milda) Kağıt fabrikası ve aynı adı taşıyan Aksu Mahallesi vardır. Kuzeyinde Aydınlar Mahallesi,Güney doğusunda Sarvan ve Güveç Köyleri vardır. Taban arazileri ekil alanlar, yükseldikçe dikili alanlar vardır.Dikili alanları genelde fındık bahçeleri oluşturmaktadır. Tepeler de ise Kestane ve meşe ormanları kendini gösterir. Nüfusu 1770 dır. Mahallede 3 Adet fındık işleme Fabrikası, Mozaik imalathaneleri, Mermer işletmeciliği ve Orman ürünleri endüstrisi hızla gelişmektedir. Bu güzel Mahalle daha önce Merkez Barça köyüne bağlı bir mahalle iken 1988 yılında yapılan Referandumla Ayrılıp Küçükköy İsmini alıp ayrı bir köy olmuş, Daha sonra 2006 yılında yapılan Referandumla Giresun iline bağlı Merkez Mahallesi adını almıştır. Muhtarı halen Refik DEVRİM dir. Köyde taşımalı eğitim vardır. Halen İlköğretim okulu yoktur. Biri eski olmak üzere 3 adet camisi vardır. İçme suyu vardır. Ulaşımın kolay olduğu Küçükköy Mahallesi düzenli Belediye Özel Halk otobüsleri ve civar yerleşim birimleri güzergahın dadır. Başta Fındık ve Mısır yetiştirilir. Seracılık son yıllarda ilerleme kaydetmiştirir. Yaylacılık kültürü az da olsa devam etmektedir. En fazla kullanılan yaylası ise meşhur Kümbet yaylasıdır.Küçük çaplı büyükbaş hayvan yetiştiriciliği olsa bile süt üretimi istenilen düzeyde değildir.Belli başlı sülaleleri (Cavu oğulları, Ayvazoğulları, hacı oğulları, Telli oğulları,Ferizli oğulları,Haşimoğulları Gufacıoğulları, Bayraktaroğulları, Dervişoğulları,Mürtezaoğulları, gibi sayılabilir). Son yıllarda önemli ölçüde dışarıdan göç almaktadır.Şehir Nazım Planı ve imar planı ile merkeze adapte olan mahalle Giresun un en önemli gözde mekanları olmaya adaydır. Nüfus hareketliliği sebebiyle demografik yapı hızla değişmektedir.Okuma yazma Oranı %90 ın üzerindedir.

Mahallenin Kültürü Tipik Giresun Kültürüne sahiptir.Giresun merkezine 5 km uzaklıkta olup, Giresun-Dereli-Sivas Devlet yolu üzerindedir. Konum olarak 40.50.08.27 Kuzey Enlemleri ve 38.26.38.42 Doğu Boylamları kesitinde bulunmaktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi;Fındıkçılık, Mısır, sebze tarımı, İncir,Kokulu Üzüm, Elma, Armut, Taflan(Karayemiş) gibi meyveler olup, Mahallede bulunan Başta Üç Adet Fındık Fabrikası, Küçük Sanayi İşletmelerinden oluşmaktadır.Mahlallede, ilköğretim taşımalı eğitimle Aksu Mahallesinde eğitim yapılmaktadır. içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup elektrik,sabit telefon internet vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.