Giresun Sıvacı Köyü

Giresun Sıvacı Köyü

Sıvacı Köyü Haberleri, Giresun Sıvacı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Giresun Sıvacı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Giresun Köyleri Arasında Yer Alan Sıvacı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Giresun Sıvacı  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sıvacı  köyü son dakika gelişmeleri, Sıvacı  köyüne özgü yemekler, Giresun Sıvacı  köyünün tarihi, Sıvacı  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sıvacı  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sıvacı  , Giresun ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sıvacı   Köyü Resimleri ve Sıvacı   Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Giresun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Giresun Hava Durumu? Giresun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresun li iseniz  Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresun li Ünlüler arasında Giresun Sıvacı  Köyünde doğan biri var mı? Giresun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sıvacı ,Giresun ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Sıvacı adının; köydeki taş yatakları ve yetişen taş ustaları dolayısıyla verilmiş olduğu söylenmektedir.Köy 1956 yılına kadar Lapa köyüne bağlı bulunmuş,1956 yılında yapılan değişiklik sonucu Bıçakçı,Karayakup,Dilber ve Taşhan mahalelerinin Merkez Sıvacı mahalesine bağlanmasıyla yeni bir köy teşekkül etmiştir.Köydeki yaşlılardan edinilen bilgiler; köye ilk olarak yerleşenlerin bugün Dizdar soyadını taşıyan Hasan Ağaların olduğu ve köyde tiftikarlık yaparak diğer ailelere yerleşim alanı sağladıkları yönündedir.

Giresun merkezine 17 km uzaklıktadır.Köyün merkez yolu asfaltken mahalle bağlantı yolları stabilizedir. Sıvacı köyü Karadeniz bölgesin genel özelliğine paralel olarak; dağlık ve engebeli bir yapıya sahiptir. Köy 1956 yılında Lapaya bağlı Sıvacı, Karayakup, Bıçakçı, Dilber, mahallelerinin birleştirilmesiyle kurulmuştur. Köyün sınırları doğusunda eski Şebinkarahisar yolu, batısında Lapa deresi, kuzeyinde Tıngır deresi, güneyinde Dilber deresi olarak belirlenmiştir. Köy belirtilen hudutlar çerçevesinde bir sırt üzerine kuruludur. Lapa deresinden başlayan yükselme, yukarıda eski Şebinkarahisar yoluna kadar devam eder. Lapa, Hisargeriş, Burhaniye, Ergence, Kemaliye, Mesudiye köyleri komşularıdır. Köyün ilk ve en eski araba yolu Bıçakçı mahallesinden geçen eski Şebinkarahisar yoludur. Bu yol Giresun eski devlet hastanesinden başlayıp Bıçakçı, Taşhan, Kulakkaya, Süllü, İkisu, Tamdere, Eğribel mevkilerini takip ederek Şebinkarahisar’a iner. Bu güzergâh Dereli üzerinden Şebinkarahisar bağlantısının açılmasıyla eski canlılığını kaybetmiştir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.fındık başta gelen geçim kaynağıdır.Köyde, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köye 2006 yılında köy konağı inşaatı 3 katlı olarak başlamıştır. Zemin kat bay bayan tuvalet, cenaze yıkama yeri, abdesthane olmak üzere 3 kısımdan oluşur. 1. katta köy odası, muhtarlık bürosu ve misafirhane bulunur. 2. kat ise köyün mevcut olan imam evi yetersiz olduğu için imam lojmanı tahsis edilmiştir. Eski imam lojmanı aş evi olarak kullanılmaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.