Giresun Yağmurca Köyü

Giresun Yağmurca Köyü

Yağmurca Köyü Haberleri, Giresun Yağmurca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Giresun Yağmurca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Giresun Köyleri Arasında Yer Alan Yağmurca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Giresun Yağmurca  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yağmurca  köyü son dakika gelişmeleri, Yağmurca  köyüne özgü yemekler, Giresun Yağmurca  köyünün tarihi, Yağmurca  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yağmurca  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yağmurca  , Giresun ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadenizbölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yağmurca   Köyü Resimleri ve Yağmurca   Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Giresun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadenizyöresine özgü haber kanalı var mı? Giresun Hava Durumu? Giresun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresun li iseniz  Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresun li Ünlüler arasında Giresun Yağmurca  Köyünde doğan biri var mı? Giresun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yağmurca ,Giresun ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün isminin yağmurca diye bilinen geyik türünden geldiği sanılmaktadır. Ancak kesin bir bilgi yoktur. Bir rivayete göre de, eskiden pazar kurulan bir köy olup, sürekli yağmurlar yüzünden pazar kurulamamıştır. Köyde Rumlardan kalma tarihi yapılara raslamak mümkün olmakla birlikte, 1950'li yıllara kadar yaşayan Rumlar vardır.

Cumhuriyetin ilk yıllarında merkezin en kalabalık köylerinden biri olan Yağmurca köyü, verdiği göçlerle bu özelliğini kaybetmiştir. Köye 1970'li yıllarda haftalık pazarlar kurulmuş, ancak duroğlu beldesinin etkisi ile buda sona ermiştir. Yine 1970'li yıllarda köyün Hanyan-Tokalak mevkisinde 25'ten fazla dükkân bulunduğu bilinmektedir.Köyde her yıl fındık toplama işi bahçe altı bakımıyla beraber 40-45 günü bulur. Pancar Çorbası, Dibleği, Galdirik Turşusu, Cedecoş, merulcan vb. yemekleri yöresel yemekler arasında sayılabilir.

Giresun merkezine 23 Km. uzaklıktadır. Aksu çayının kenarındadır. Köyün Maden mahallesinde Rumlardan kalma harabe bir kilise, Yavşan Deresi ile Aksu Çayı'nın kesiştiği noktada tarihi kemer köprü bulunmaktadır. Yağmurca mahallesinden Karadeniz görülebilmektedir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım(fındık) ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.