Göksun Büyükçamurlu Köyü

Göksun Büyükçamurlu Köyü

Büyükçamurlu haberleri, Göksun Büyükçamurlu köyü güncel son dakika gelişmeleri,Büyükçamurlu ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Büyükçamurlu Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göksun Büyükçamurlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükçamurlu köyü son dakika gelişmeleri, Büyükçamurlu köyüne özgü yemekler, Göksun Büyükçamurlu köyünün tarihi, Büyükçamurlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükçamurlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükçamurlu , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükçamurlu Köyü Resimleri ve Büyükçamurlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göksun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göksun Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Göksun Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Göksun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Büyükçamurlu Köyünde doğan biri var mı? Göksun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyükçamurlu , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Büyükçamurlu Köyü, Kuzey Kafkasya halklarından olan Ubıh boyuna mensup bir Çerkes mahallesidir. Çerkes-Rus savaşlarından geriye kalan Ubıhlardan dünyadaki birkaç mahalleden biridir. Ubıh dilinin yok olmasından sonra diğer Çerkes dillerinin karışımı şeklinde olan ve Şapsığ diline yakın bir dili konuşmaya başlamışlardır. Köy hâlâ geleneklerini devam ettirmekte olup düğünleri ve yemekleri ön palana çıkan özelliklerindendir.

Kahramanmaraş iline 110 Km., Göksun ilçesine 18 Km. uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Ancak yazlar serin geçer.

Mahallenin ekonomisi dışarıdaki gençlere ve memurlara dayalıdır.Toprak çok verimli olmadığından tarım çok gelişmemiştir.Buğday,mısır, fasulye, domates ve patates başlıca tarım ürünleridir.Meyve üretimine(özellikle elma)müsait olup, bu konuda henüz bir ilerleme gösterememiştir.Yılın 12 ayını mahallede geçiren yerleşik nüfus çok az olduğundan hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Genellıkle emekliler ve yaşlılar ikamet eder. Yazları bir hayli kalabalıktır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır.Ancak faal olmadığından, ayrıca taşımalı sistem bulunmadığından öğrenciler ilçedeki yatılı bölge ilköğretim okulunda okumaktadır. Bununla birlikte öğrencisi olan ailelerin bir kısmı ilçeye yahut yakın şehirlere taşınmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak faal değildir. sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı asfalt olup;Fındıklı Yokuşu stabilizedir.elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.