Gönen Hafızhüseyinbey Köyü

Gönen Hafızhüseyinbey Köyü

Hafızhüseyinbey Köyü haberleri, Gönen Hafızhüseyinbey köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hafızhüseyinbey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Hafızhüseyinbey köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Gönen Hafızhüseyinbey Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hafızhüseyinbey Köyü son dakika gelişmeleri, Hafızhüseyinbey Köyü ne özgü yemekler, Gönen Hafızhüseyinbey Köyü nün tarihi, Hafızhüseyinbey Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hafızhüseyinbey Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hafızhüseyinbey Köyü, Balıkesir ilinin Gönen ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hafızhüseyinbey Köyü Resimleri ve Hafızhüseyinbey Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gönen Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gönen Balıkesir Arası Kaç Km? Gönen Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Gönen Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Gönen Hafızhüseyinbey Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Gönen Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gönen içesine bağlı bir mahalledir.Hafızhüseyinbey Köyü, Gönen'e 18 km, Sarıköy'e 7 km mesafede tepelerin eteğinde kurulmuş bir Pomak köyüdür. Eski adı Elbizlik'tir.
Köyde yaşayanların çoğunluğu 1915-1920 yıllarında Yunanistan'dan göç etmişlerdir. Göç eden kişilerin beyanlarına göre, Yunanistan'ın Kavala bölgesinden gelmişlerdir. Bazılarına göre Kurtlu isimli bir kasaba yaşamışlardır. Ancak köyün geçmişi daha eskilere dayanmaktadır. Köyde yer alan tarihi kilise, eski Rum evleri, mağaralar vb. kalıntılar köyün Cumhuriyet döneminden çok daha önceleri de kullanıldığını göstermektedir.
Köy halkı, ilk zamanlar hayvancılıkla uğraşmışlar, sonraları ise tarıma yönelmişlerdir. Günümüzde köyde yaşayanların önemli bir kısmı pirinç tarımı ile geçimlerini temin etmektedir. Pirinç tarımının yanı sıra, şeftali, kayısı, kivi, karpuz, kavun, kiraz gibi pek çok çeşit meyvenin üretimi de yapılmaktadır. Ayrıca köye ait bayır tarlalarında ise zeytin tarımı yapılmaktadır. Köyde hayvancılık giderek azalmıştır. Genellikle küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Meraların azalması nedeniyle, birkaç koyun ve birkaç keçi sürüsü kalmıştır. Son dönemde büyükbaş hayvan besiciliği de yapılmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.