Görele Kırıklı Köyü

Görele Kırıklı Köyü

Kırıklı Köyü haberleri, Görele Kırıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Kırıklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Görele Kırıklı  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırıklı  Köyü son dakika gelişmeleri, Kırıklı  Köyü ne özgü yemekler, Görele Kırıklı  Köyü nün tarihi, Kırıklı  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırıklı  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırıklı  Köyü, Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırıklı Köyü Resimleri ve Kırıklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Görele Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Görele Giresun Arası Kaç Km? Görele Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Görele Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Görele Kırıklı  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Görele Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırıklı , Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı bir köydür.

Kırıklı Köyü, 600 yüzyıllık bir Türklük tarihine sahip olduğu düşünülmektedir. Eski adı Nefs-i Kırıklı’ dır. 1895’li yıllarda Kırıklı Köy’ünde Medrese eğitimi vardı. Kırıklı’daki Medrese bugünkü Camii’nin yerinde eğitim vermekteydi. Daha sonra 1910 yıllarında Rüştiye mektebi açılarak 1927 yılına kadar eğitim verdi.

Bugünkü okulun bulunduğu yere 1927 yılında İlkokul adı ile yeni bir okul inşa edilerek 1937 yılına kadar üç yıllık olarak eğitim vermeye başladı. 1937 Yılından itibaren ise beş yıllık olarak eğitime hizmet vermeye başladı.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Giresun iline 65 km, Görele ilçesine 16 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi sisdağından gelen kaynak suyuyla sağlanır ve her eve su şebekesi ulaşmaktadır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde Ayrıca Demir doğrama ve ahşap atolyeleri, televizyon tamircisi, iki adet Ekmek fırını, lokanta ve Çok sayıda bakkal bulunmaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.