Görele Köprübaşı Köyü

Görele Köprübaşı Köyü

Köprübaşı Köyü haberleri, Görele Köprübaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Köprübaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Köprübaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Görele Köprübaşı  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köprübaşı  Köyü son dakika gelişmeleri, Köprübaşı  Köyü ne özgü yemekler, Görele Köprübaşı  Köyü nün tarihi, Köprübaşı  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köprübaşı  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köprübaşı  Köyü, Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köprübaşı Köyü Resimleri ve Köprübaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Görele Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Görele Giresun Arası Kaç Km? Görele Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Görele Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Görele Köprübaşı  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Görele Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köprübaşı , Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı bir köydür.

 

Gezinti kısmına atlaArama kısmına atla

Bu madde herhangi bir kaynak içermemektedir. Lütfen güvenilir kaynaklar ekleyerek bu maddenin geliştirilmesineyardımcı olunuz. Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir.

Köprübaşı

—  Köy  —

Giresun

Ülke Türkiye

İlGiresun

İlçeGörele

Coğrafi bölgeKaradeniz Bölgesi

Nüfus (2000)[1]

 - Toplam177

Zaman dilimiUDAZD (+3)

İl alan kodu0454

İl plaka kodu

Posta kodu28800

İnternet sitesi: [2] 

YerelNET sayfası

Köprübaşı, Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı bir köydür.

İsmini,köyde bulunan tarihi kemer köprüden almaktadır. Giresun iline 70 km, Görele ilçesine 20 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Bölgede fındık en önemli tarım ürünüdür. Organik tarıma uygun olmasına karşı bölge insanını göç vermesi dolayısıyla yapılmamaktadır. Ayrıca bölgede büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yanında fazla ticari olmasa da kümes hayvanları yetiştirilmekte ve arıcılık yapılmaktadır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.