Görele Sağlık Köyü

Görele Sağlık Köyü

Sağlık Köyü haberleri, Görele Sağlık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sağlık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Sağlık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Görele Sağlık  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sağlık  Köyü son dakika gelişmeleri, Sağlık  Köyü ne özgü yemekler, Görele Sağlık  Köyü nün tarihi, Sağlık  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sağlık  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sağlık  Köyü, Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sağlık Köyü Resimleri ve Sağlık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Görele Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Görele Giresun Arası Kaç Km? Görele Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Görele Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Görele Sağlık  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Görele Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sağlık , Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı bir köydür.

1800 yıllarından önce Çepnilerin bölgeye gelerek yerleştikleri görülmüştür. Köy merkez ilçeye bağlı olmakla beraber Trabzon sancağına bağlıydı. 1800 yıllarından 1923 yıllarına kadar köy Görele memurlarını idaresi altındaydı. I. Dünya Savaşı'nda 3 yıl Rus işgali altında kalmıştır. Rus askerleriyle beraber olan Ermeniler köyden 39 kişiyi kurşunlamışlardır. Bu olaydan 5 kişi kaçarak kurtulmuş, 34 kişi ölmüştür. 1917 Rus İhtilali'nde işgal sona ermiştir. 1940 yılında köy kanunlarına göre köy Sağlık ve Mahsutlu köyleri olmak üzere ikiye ayrılmıştır. 1940 ile 1964 dört muhtar değişmiştir. 1964 yılında seçilen Ali Çakır'ın yirmi yıllık hizmet süresinde ise köyün yolu, suyu, elektriği ve okulunu yapılmıştır. Köy ilçeye 5 km uzaklıkta doğusunda Ünlüce, küzeyinde köyden ayrılarak belediyeye dahil olan Cillioğlu Mahallesi, batısında Haydarlı köyü, güneyinde ise Maksutlu köyü ile çevrilidir. 1980'de Ali Çakır muhtarlığı Ahmet Torun'a, Ahmet Torun da iki devre muhtarlıktan sonra Hüseyin Yayla'ya devretmiştir. Hüseyin yayla iki dönem görev yapmış, 2009 yerel seçimlerinde emekli öğretmen Ahmet Torun görevi devralmıştır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Giresun iline 65 km, Görele ilçesine 5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.