Hangi ikisi aynı yazarın romanlarında yer alan karakterlerdir?

Hangi ikisi aynı yazarın romanlarında yer alan karakterlerdir?

Hangi ikisi aynı yazarın romanlarında yer alan karakterlerdir? Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu. İşte detaylar...

Türkiye'de televizyon ekranlarının en çok izlenen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile bu akşam atv'de seyirci ile buluşuyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışması ilk defa sorulan soruları ile de dikkat çekiyor. Milyoner'de az önce sorulan soru aşağıdadır.

Soru : Hangi ikisi aynı yazarın romanlarında yer alan karakterlerdir?

Doğru Cevap: Hucleberry Finn ve Tom Sawyer

Huckleberry Finn'in Maceraları, Mark Twain'in ABD'de İngilizce olarak, 1884 yılında yayınlanan romanı. Kitapta Huckleberry Finn ile arkadaşı Tom Sawyer'ın Mississippi'de birbirinden heyecanlı maceraları anlatılmaktadır. Yazarın bu eseri pek çok kez sinemaya da uyarlandı.
Mark Twain'in Tom Sawyer'ın Maceraları ve ''Huckleberry Finn'in Maceraları belki de en tanınmış kitaplarıdır. Romanlar aynı ortamlardan bazılarını ve aynı karakterlerden bazılarını içeriyor olsa da, iki kitap temalarında çok farklı.
Tom Sawyer is told in first-person narration by Tom. In Huckleberry Finn, Huck takes over the first-person narration and tells his own story. Huckleberry Finn takes place about a year after the first book. While Huck is Tom's constant companion in the first book, Tom has a much smaller role in Huckleberry Finn.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.