Hangi ikisi edebiyattaki aşk hikayelerinin ünlü çiftlerinden değildir?

Hangi ikisi edebiyattaki aşk hikayelerinin ünlü çiftlerinden değildir?

Hangi ikisi edebiyattaki aşk hikayelerinin ünlü çiftlerinden değildir? Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu. İşte detaylar...

Türkiye'de televizyon ekranlarının en çok izlenen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile bu akşam atv'de seyirci ile buluşuyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışması ilk defa sorulan soruları ile de dikkat çekiyor. Milyoner'de az önce sorulan soru aşağıdadır.

Soru : Hangi ikisi edebiyattaki aşk hikayelerinin ünlü çiftlerinden değildir?

A- Ruşen ile Mahımihri
B- Asuman ile Zeycan
C- Arzu ile Kanber
D- Tahir ile Zühre

Doğru Cevap: Ruşen ile Mahımihri

Leyla ile Mecnun, konusu bir Arap efsanesinden alınmıştır. “Beni Amir kabilesinden Kays ile Leyla daha okulda iken birbirlerini severler. Leyla'nin annesi bunu duyunca kızını okuldan alır. Sevgilisini göremez olan Kays yollara düşer. Mecnun diye anılmaya baslar.

Ferhat ile Şirin, Demirci ustası Ferhat, aşkı Şirin uğruna dağları deldi. Eski bir ask masalının iki kahramanı. Türk ve İran edebiyatında çok işlenen bir konu. Ferhat ile Şirin birbirlerini çılgınca severler.

Kerem ile Aslı, Kerem ile Aslı’nın aşkları asırlardır hiç tükenmedi. Anonim halk hikayesi. XII. Yüzyılda teşekkül ettiği yorumlanan, Kerem ile Asli hikayesi anonim halk hikayelerimizin karakteristik özelliklerini tasir. Hikaye kahramanı Aşık Kerem, Asli isimli bir Ermeni kızına aşık olur.

Asuman ile Zeycan, Bir halk öyküsü. Erzincan beyi Kaleli Beyin kızı Zeycan’la Kahyası Derviş Ahmet’in oğlu A­suman’ın aşkı çevresinde gelişen öykü sözlü halk edebiyatının bütün ortak motiflerini içerir.

Arzu ile Kamber, Birbirlerini kardeş sanarak büyüyen iki gencin asklarini anlatan ve 17. yüzyılda ortaya çıktığı sanılan Türk halk öyküsü. Konusu söyledir: Bir kervan, yolda eşkıya baskınına uğrar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.