Hangi teknolojik buluş diğerlerinden daha önce icat edilmiştir?

Hangi teknolojik buluş diğerlerinden daha önce icat edilmiştir?

Hangi teknolojik buluş diğerlerinden daha önce icat edilmiştir? Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu. İşte detaylar...

Türkiye'de televizyon ekranlarının en çok izlenen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile bu akşam atv'de seyirci ile buluşuyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışması ilk defa sorulan soruları ile de dikkat çekiyor. Milyoner'de az önce sorulan soru aşağıdadır.

Soru : Hangi teknolojik buluş diğerlerinden daha önce icat edilmiştir?

A- Teleskop
B- Telgraf
C- Telefon
D- Televizyon

Doğru Cevap: Teleskop

Teleskop, uzaydan gelen her türlü radyasyonu alıp görüntüleyen astronomların kullandığı, bir rasathane cihazıdır. 1608 yılında Hans Lippershey tarafından icat edilmiş, 1609 yılında Galileo Galilei tarafından ilk defa, gökyüzü gözlemleri yapmakta kullanılmıştır.

1832 yılında Amerikalı ressam Samuel Morse, bir yolculuk sırasında kendisine elektro mıknatıstan söz eden bir yolcuyla tanışmıştı. Telgraf üstünde zaten çalışmaları olan Morse, bu sefer elektro mıknatıslı telgraf için çalışmaya başladı. 1835 yılında, Samuel Morse ilk elektromıknatıslı telgrafını yaptı.

Telefon ilk olarak 1871 yılında Floransalı Guiseppe Meucci tarafından icat edilmiştir. Patent haklarını kaybedince resmi olarak ilk telefon 1876 yılında telefonu icat etmiştir. Alexander Grahambell icat etmiş olduğu telefon ile aynı zamanda ilk görüşmeyi gerçekleştiren kişidir.

Televizyon 1923 yılında, John Logie Baird tarafından Birleşik Krallık'ın Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayınlanmıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.