Hangisi bir bitkidir?

Hangisi bir bitkidir?

Hangisi bir bitkidir?diye Kim Milyoner ister yarışmasında bir soru soruldu. İzleyiciler internetten bu sorunun cevabını araştırıyor?

Hangisi bir bitkidir? diye Kim Milyoner ister yarışmasında bir soru soruldu. İzleyiciler internetten bu sorunun cevabını araştırıyor?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının bu akşamki etabında çıkan sorulardan biri de, Hangisi bir bitkidir?  oldu.

a) Kedidişi

b) Sincapgözü

c) Tavşanbıyığı

d) Kuzu çenesi

Cevap: Tavşanbıyığı

Tavşan Bıyığı (tek yıllık salık otu)

Genç bitki

Katlanmış vernasyonlu ve düzleşmiş yaprak kınlıdır. Yaprak kını genişliğinden 20-50 kez daha uzun ve yaprak tüysüzdür. Zarsı ve kesik uçlu yakacıklıdır ve kulakçıkları yoktur.

Olgun bitki

Bitki boyu: 5 ila 30 cm. Sespitoz bir bitkidir. Doğal şekli çok değişken olabilir. Yapraklar: Çoğunlukla mat, bazende parlak yaprak ayalıdır. Ortadamar yanında 2 adet birbirine paralel çizgi (kayak izi gibi) bulunur. Yaprak ucu başlığa benzer. Yaprak ayası kenarları paralel; her bir aya bir gaga ile sonlanır. Yaprak kını omurgalı, düzleşmiş ve tüysüzdür. Çiçek durumu: Çiçekler piramit şeklindeki bileşik salkımlarda bulunur. Bazen tek yönlü yatay veya geriye doğru kıvrık dallar vardır. Küçük ve çok çiçekli başakçıkları vardır. Tohum kabuğu kılçıklı değildir, 5 damarlı ancak çok tüylü değildir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.