Havza Beyören Köyü

Havza Beyören Köyü

Havza Beyören Köyü haberleri,Beyören köyü güncel son dakika gelişmeleri,Beyören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Beyören köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Havza  Beyören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beyören köyü son dakika gelişmeleri, Beyören köyüne özgü yemekler, Havza  Beyören köyünün tarihi, Beyören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beyören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Havza  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Beyören Köyü Resimleri ve  Beyören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Havza Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Havza   Samsun Arası Kaç Km? Havza Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Havza  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Havza  Beyören Köyünde doğan biri var mı? Havza   Doğumlu Ünlüler Kimler?

BEYÖREN  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Beyören  , Samsun ilinin Havza  ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı, daha önce Beyviran olup zamanla değişmiştir.

Uzun bir tarihi geçmişe sahip olan Beyören mahallesinin 18. yüzyıl başlarında ünlü seyyah Evliya Çelebi tarafından da ziyaret edildiği bilinmektedir.

Bir rivayete göre; çok eski dönemlerde bölge krallıkla yönetiliyormuş. Kral, Tavşan dağı eteklerinde bir kilise inşaatına başlar ve inşaat devam ederken sefere gitmesi gerekir. Sefere giderken o bölgedeki görevi Varvara isminde kızına bırakır. Ve kilise inşaatını bitirmesini söyler. Varvara, kilise inşaatını yarım bırakır. Şu anda Merzifon'da bulunan Kara Mustafa Paşa Hamamı'nı yaptırır. Şu anda Beyören mahallesinde bulunan Varvara isimli çeşmeyi yaptırır.

Yıllar sonra kral seferden döner. Kızına sorar "kiliseyi tamamladın mı?" diye ve "hayır" cevabını alır. Merzifon'da bir hamam, Beyviran'da bir çeşme yaptırdığını söyler. Kral; "Benim emirlerimi dinlemeyen, kızım dahi olsa cezasını veririm." der ve kızı Varvarayı askerlerine teslim eder.

Şu anda Varvara'nın kabrinin Tokat ilinin Niksar ilçesinde bir dağda olduğu rivayet edilmektedir.Bu Varvara isimli çeşme halen duruyor ve birçok hastalığa ,derde deva olduğu bilinmektedir.Aynı zamanda Raspınarı isimli ve Şirin Çeşme isimli çok güzel çeşmeler bulunmakta ve her yıl geleneksel yayla şenliği yapılmaktadır..Samsun iline 105, Havza ilçesine 21 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.ve genellikle yağış alırMahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.