Havza Eymir Köyü

Havza Eymir Köyü

Havza Eymir Köyü haberleri,Eymir köyü güncel son dakika gelişmeleri,Eymir köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Eymir köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Havza  Eymir köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eymir köyü son dakika gelişmeleri, Eymir köyüne özgü yemekler, Havza  Eymir köyünün tarihi, Eymir köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eymir köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Havza  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Eymir Köyü Resimleri ve  Eymir köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Havza Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Havza   Samsun Arası Kaç Km? Havza Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Havza  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Havza  Eymir Köyünde doğan biri var mı? Havza   Doğumlu Ünlüler Kimler?

EYMİR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Eymir  , Samsun ilinin Havza  ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kuruluşu ile ilgili iki rivayet vardır:

1. Rivayet
Havza'nın, Amasya'ya bağlı olduğu dönemlerde Amasya'da yasayan sadrazam, yaninda görevli bir kişiyi ödüllendirmek istemiş. Çevrede beğendiği yere yerleşmesini söylemiş. O'da suyu bol, ormanı bol olan mahallenin bulunduğu yeri seçmiş. "Eyimidir" diye sorulduğunda da "eyidir" demiş ve mahallenin adi Eymir olmuş.

2. Rivayet
Bu bölgeye ilk yerleşenlerin Ordu Akkuş’tan gelen Oğuzların Eymir boyundan oldukları için köye bu isim verilmiştir.

Koyumuzun komşu köyleri ise; Gelincik, Küflek, Hilmiye, Aşağı Susuz ve Armutlu dur.

Geçmişte Eymir Koyunun 80 haneli olduğu zamanlar olmuştur. Ancak 1960'lı yıllarda köy heyelan nedeniyle Yeni Köy denilen yere taşınmak zorunda kalmıştır. Devlet köye yeni evler yapmış, okul yeni köye taşınmıştır.Samsun iline 94 km, Havza ilçesine 10 km uzaklıktadır. Mahallenin ortasından Derinez ırmağı geçer, bir tarafı çam ormanlarıyla kaplı, doğa harikası bir yerdir.Mahallenin iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimi Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.köyde okur-yazar oranı ise % 98'dir. köyün en yaşlı kadını Zehra Sönmez, hala gazete okuyabilmekte ve Cumhuriyetle ayni yasta olduğu bilinmektedir. köyün diğer yaşlıları ise HIDIR İPEK ve Sabri Çırak'tır. Ve Daha da uzun ömürler diliyoruz.

Bu kişilerin çoğu öğretmen olup, diğer önemli kişiler daha belirtilmemiştir.

köyde Eğitim ve öğretime büyük önem verilmektedir. Bunlarin sonucu mahallesimüze asker, öğretmen, doktor, yazar, hemşire, polis ve mühendis yetişmiş ve yurdumuzun çeşitli yerlerinde görev yapmaktadırlarMahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köy ve civarında olan un fabrikası sayısı bir zamanlar 3 iken simdi ancak 1 tane kalmıştır. Mahalledeki insanların bir kısmi tarımla uğraşırken diğer bir kısmı da geçimini madencilikle sağlamaktadır. köyde yetiştirilen nohut çok lezzetli olmasıyla beraber, çabuk pişirilmesiyle ünlüdür. köyde organik yetiştirilen sebzeler ve hayvansal ürünler Havza'da Salı günleri köy pazarında satılmaktadır. Özellikle Meliha Kaplan’ın yetiştirdiği biber, salatalık ve domates doğallığıyla büyük talep görmektedir. Mahalledeki hayvancılık büyük önem taşımaktadır.

Bursa, Eymir Köyü için büyük önem taşımaktadır. Çünkü 50 ye yakin hane sayısı burada bulunmaktadır. Bir araya geldiklerinde mahalledeki insanlardan fazla oldukları bile söylenmektedir. Bütün aile iş birliği içinde çalışarak yaşam şartlarını oldukça düzeltmiştir.Mahallede ilköğretim okulu kapanmıştır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.