Havza Hacıdede Köyü

Havza Hacıdede Köyü

Havza Hacıdede Köyü haberleri,Hacıdede köyü güncel son dakika gelişmeleri,Hacıdede köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Hacıdede köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Havza  Hacıdede köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıdede köyü son dakika gelişmeleri, Hacıdede köyüne özgü yemekler, Havza  Hacıdede köyünün tarihi, Hacıdede köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıdede köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Havza  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Hacıdede Köyü Resimleri ve  Hacıdede köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Havza Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Havza   Samsun Arası Kaç Km? Havza Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Havza  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Havza  Hacıdede Köyünde doğan biri var mı? Havza   Doğumlu Ünlüler Kimler?

HACIDEDE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Hacıdede  , Samsun ilinin Havza  ilçesine bağlı bir mahalledir.Hacıdede 1924 Türk Hükümeti ile Yunan hükümetleri arasında imzalanan Nüfus Mübadelersi kapsamında Anadolu' ya gelen Selanik muhacirlerinden oluşmaktadır. Yunanistan'ın Selanik şehrinin İnebosu ve Kayalar mahallesinden ayrılanlar Anadolu'da ilk olarak Rumlar'ın terk ettiği Elazığ' ın ova köylerinde olan bugünkü ismi Kuyulu olan köye yerleştirilmişlerdir. Bir süre burada kalındıktan sonra başka bir mahallede yaşamanın gerekliliği ile isteğinin Atatürk'e iletmişlerdir. Daha sonra Atatürk'ün talimatlarıyla Samsun'a göç edilmiş ve Samsun'da 6 ay kadar çadırlarda yaşamışlardır. Daha sonra ileri gelen büyükler Samsun civarında boşalan Rum köylerine keşifler yapmışlar ve Hacıdede Şeyhkoyun ,Mesudiye ve Çayırözü köylerinin bulunduğu yer konusunda karar almışlar, 1928 yılında bir grup Hacıdede mahallesinde oturmaya başlamıştır.Samsun iline 93 km, Havza ilçesine 9 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu bulunmayıp, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol mucur kaplama olup, mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.