Havza İmircik Köyü

Havza İmircik Köyü

Havza İmircik Köyü haberleri,İmircik köyü güncel son dakika gelişmeleri,İmircik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan İmircik köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Havza  İmircik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İmircik köyü son dakika gelişmeleri, İmircik köyüne özgü yemekler, Havza  İmircik köyünün tarihi, İmircik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İmircik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Havza  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  İmircik Köyü Resimleri ve  İmircik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Havza Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Havza   Samsun Arası Kaç Km? Havza Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Havza  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Havza  İmircik Köyünde doğan biri var mı? Havza   Doğumlu Ünlüler Kimler?

İMİRCİK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

İmircik  , Samsun ilinin Havza  ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı bölgenin türkler(selçuklular) tarafından feth edilmesiyle burada yaşadığı tahmin edilen selçuklu komutanlarından emirgazi den geldiği tahmin edilmektedir.bazı eski haritalarda mahallenin adının "emircik" olması bu savı desteklemektedir.emirin sonuna -cik ekinin gelmesi buranın eskidende küçük bir yeleşim birimi olduğunu göstermektedir.daha sonra değişime uğramış ve bugünkü halini(imircik) almıştır.Samsun iline 92 km, Havza ilçesine 8 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.köy arazisi içerisin de işletilmekte olan kömür ocagı vardır her ne kadar vezirköprü barajı densede arazi bizim sınırlarımız içindedir

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.