Havza Yeşilalan Köyü

Havza Yeşilalan Köyü

Havza Yeşilalan Köyü haberleri,Yeşilalan köyü güncel son dakika gelişmeleri,Yeşilalan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Yeşilalan köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Havza  Yeşilalan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilalan köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilalan köyüne özgü yemekler, Havza  Yeşilalan köyünün tarihi, Yeşilalan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilalan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Havza  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Yeşilalan Köyü Resimleri ve  Yeşilalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Havza Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Havza   Samsun Arası Kaç Km? Havza Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Havza  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Havza  Yeşilalan Köyünde doğan biri var mı? Havza   Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilalan KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yeşilalan  , Samsun ilinin Havza  ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yeşilalan mahallesi, Samsun'un Havza ilçesine bağlı bir mahalledir. Köy Osanca Mahallesi, Kumalan Mahallesi, Kaşıklı Mahallesi (Eski adı ile Naşapa Mahallesi) ve Merkez Kapısız dağ ve Bakırtepe olmak üzere 4 mahalleden oluşur. Köy halkının başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Yeşilalan Köyü aslında şu anda mahalle olarak geçen küçük nüfuslu köylerin bir araya gelmesi ile oluşturulmuş bir mahalledir. Bu küçük nüfuslu köyler 1989 yılına kadar Belalan mahallesine bağlı kalmışlardır. Ardından Menderes Aktürk'ün köy muhtarlığına getirilmesi ile bu köyler Belalan Mahalleninden ayrılmıştır. Kapısız Dağ merkez olmak üzere 4 mahalleden oluşan bu mahallenin ismi yine dönemin muhtarı Menderes Aktürk'ün talebiyle Yeşilalan Köyü olmuştur.1-Merkez Mahallesi: (Kapısızdağ = Kapuzdağ): İlçe merkezine 43 km. uzaklıkta olup mahallenin merkezi konumundadır. Mahallenin ismi zamanla köy halkı tarafından Kapusuz Dağ olarak ve ardından Kapuzdağ şeklinde telaffuz edilmeye başlanmıştır. Mahalle mahallenin maddi açıdan en gelişmiş mahallesidir. Mahalle bir ilkokul, cami ve bir de köy evi bulunmaktadır.

2-Osanca Mahallesi: İlçe merkezine 44 km. uzaklıkta olan mahalle mahallenin en büyük mahallesidir. Osanca Mahallesi, kendi içinde Merkez, Ortaköy ve Aşağı Mahalle olmak üzere 3 bölümden oluşur. Ortaköy, Mahallenin en yüksek rakımlı bölgesi ve aşağı mahalle en düşük rakımlı bölgesidir. Mahallede bir cami ve birde mahallenin ilk okulu olan ilkokul bulunmaktadır.

3-Kumalan Mahallesi: İlçe merkezine 44 km. uzaklıktadır. Kumalan Mahallesi mahalledeki en son kurulan yerleşim yeridir. Mahalle sakinlerinin bir bölümü Belalan Köyü'nden bir bölümü ise Vezirköprü İlçe'sinden buraya yerleşmişlerdir. Mahalle mahallenin girişinde sağ tarafta kalmaktadır. Mahallede bir cami bulunmaktadır. Mahallenin çocukları Merkez'deki Yeşilalan İlkokulu'nda eğitim görmektedir.

4-Kaşıklı (Naşapa) Mahallesi: İlçe merkezine 46 km. uzaklıktadır. Mahallenin merkeze en uzak mahallesidir. Kaşıklı Mahallesi, mahallenin rakımı en düşük mahallesidir. Köy halkı tarafından ismi Naşapa olarak bilinmektedir. Ekonomik açıdan mahallenin en az gelişmiş mahallesidir. Mahallenin çocukları Osanca Mahallesi'nde bulunan ilkokul'da eğitim görmektedir.

5-Bakırtepe Mahallesi: İlçe merkezine 42 km. uzaklıktadır. Mahallenin en küçük ve en az nüfusa sahip mahallesidir. Mahallenin girişinde Merkez Mahallesi'nden hemen önce gelen küçük bir yerleşim yeridir. Mahallenin eski yerleşim yeri şu anda bulunduğu konumun Kumalan Mahallesi'ne yakın olan aşağı tarafı iken toprak kayması nedeniyle yerleşim yeri şu anda bulunduğu yukarı kesime taşınmıştır. Mahallenin çocukları Merkez'deki Yeşilalan İlkokulu'nda eğitim görmektedir. Nüfusu ile karşılaştırıldığında mahallenin en eğitimli mahallesidir. Mahalleden bir hakim, bir akademisyen, bir subay ve bir öğretmen çıkmıştır. Mahallenin cami inşaatı devam etmekte olup, mahalle sakinleri ibadetlerini Merkez Mahalle'deki Yeşilalan Camisi'nde yapmaktadırlar.Samsun iline 127 km, Havza ilçesine 43 km uzaklıktadır. Köy ayrıca Bafra ilçesine sınırdır.mahalle, Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi temelde tarım ve hayvancılığa dayalı olmakla birlikte mahalle nüfusunun büyük bir bölümü başta İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlerde olmak üzere inşaat, tekstil gibi sektörlerde çalışarak geçimini sağlamaktadır. 13.656 dekar tarım alanına sahip olan mahallede buğday, arpai fiğ, tütün, mısır silajı tarımı yapılmaktadır. 433 büyükbaş 301 küçükbaş hayvan bulunan mahallede birde Merkezi Bakırtepe Mahallesi'nde bulunan hayvancılık kooperatifi mevcuttur.Mahallede Merkez Mahalle'de bulunan Yeşilalan İlkokulu ve Osanca Mahallesi'nde bulunan Osanca İlkokulu olmak üzere iki tane ilköğretim okulu bulunmaktadır. Nüfusunun %98'i okuryazar olan mahalleden ayrıca akademisyen, hakim, subay gibi önemli meslek gruplarında çalışan yetişmiş insanlar mevcuttur. Mahallede Merkez, Kumalan, Osanca ve Kaşıklı Mahallelerinde ayrı ayrı olmak üzere dört tane camii bulunmaktadır. Mahallenin Merkez, Osanca ve Kaşıklı Mahallelerinde içme suyu şebekesi bulunmaktadır. Mahallede kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köy Çakıralan Aile Sağlığı Merkezi'ne bağlıdır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol Osanca ve Kaşıklı mahalleleri hariç asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.