İlki 1903'te düzenlenen Tour de France bisiklet yarışının başlangıç noktası hangi ülkededir?

İlki 1903'te düzenlenen Tour de France bisiklet yarışının başlangıç noktası hangi ülkededir?

İlki 1903'te düzenlenen Tour de France bisiklet yarışının başlangıç noktası hangi ülkededir? Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu. İşte detaylar...

Türkiye'de televizyon ekranlarının en çok izlenen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile bu akşam atv'de seyirci ile buluşuyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışması ilk defa sorulan soruları ile de dikkat çekiyor. Milyoner'de az önce sorulan soru aşağıdadır.

Soru : İlki 1903'te düzenlenen Tour de France bisiklet yarışının başlangıç noktası hangi ülkededir?

A- Fransa
B- İtalya
C- Belçika
D- İsviçre

Doğru Cevap: Fransa

İlk Tour de France 1903'te sahnelendi. Plan, Paris'ten başlayıp Paris'e dönmeden önce Lyon, Marsilya, Bordeaux ve Nantes'te duran 31 Mayıs - 5 Temmuz tarihleri ​​arasında beş aşamalı bir yarıştı.

Fransa Bisiklet Turu, her yıl Fransa'da düzenlenen yol bisikleti çok etaplı yarış turu. İtalya Bisiklet Turu ve İspanya Bisiklet Turu ile birlikte Avrupa'nın Büyük Turlar olarak adlandırılan üç büyük turundan birisi ve bisiklet sporunun en prestijli yarışıdır.

UCI Dünya Turu kapsamında yer almakta olup, tüm yarışlar içerisinde en çok puan kazandıran yarıştır. İlk kez 1903 yılında düzenlenmiş olup, ilk sürümü Fransız Maurice Garin kazanmıştır. 2013 Fransa Bisiklet Turu tur tarihinin 100. sürümü olup, Büyük Britanyalı bisikletçi Chris Froome tarafından kazanılmıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.