İşaret dilindeki 1000'den fazla kelimeyi bilen Goril Koko öldüklerinde hayvanlar nereye gider? sorusuna ne cevap vermiştir?

İşaret dilindeki 1000'den fazla kelimeyi bilen Goril Koko öldüklerinde hayvanlar nereye gider? sorusuna ne cevap vermiştir?

İşaret dilindeki 1000'den fazla kelimeyi bilen Goril Koko öldüklerinde hayvanlar nereye gider? sorusuna ne cevap vermiştir? Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu. İşte detaylar...

Soru: İşaret dilindeki 1000'den fazla kelimeyi bilen Goril Koko öldüklerinde hayvanlar nereye gider? sorusuna ne cevap vermiştir?

A- Konforlu bir deliğe
B- İnsan olmayan bir ormana
C- Olgun muzların evine
D- Robin Williams'ın sırtına

Doğru Cevap: Konforlu bir deliğe

Koko hakkında kısa bilgi:

Patterson’la Koko, türler arası bir aile olarak tanınıyorlar. Şu an 71 yaşında olan Birbirlerinden sürekli öğrenerek ve birlikte yaşlanarak bir ömür geçirdiler. Şu an 71 yaşında olan Patterson bir keresinde ölümü bile tartıştıklarını belirterek, ona öldüklerinde hayvanların nereye gittiğini sorduğunu ve Koko’nun da “huzurlu bir boşluğa” diye cevap verdiğini söyledi.

Koko, Afrika’nın en yaygın türünden olan Batı Afrika Düzlük Gorili cinsinden geliyor. 4 Temmuz 1971’de San Francisco Hayvanat Bahçesinde doğdu. İsmi Japonca’da ‘Havai fişek çocuğu’ anlamına gelen Hanabi-ko’dan geliyor. Hayvan psikiyatristi Frances “Penny” Patterson, düzlük gorili dilbilimciliği çalışmaları projesinin bir parçası olarak 1 yaşındayken Koko’ya işaret dilini öğretmeye başladı.  Patterson 1976’da Koko’yu sahiplenebilmek için binlerce dolar para biriktirdi. Bu parayla aynı zamanda Kaliforniya, Redwood City’deki The Gorilla Foundation’ı kurdu. Koko ve Patterson birlikte 42 yıl geçirdiler ve ‘Koko Projesi’ adı verilen çalışma dil ve maymun üzerine yapılan en uzun çalışma oldu. Geçtiğimiz hafta The Gorilla Foundation Koko’yla ilgili “Gorilleri temsil ederek, türler arası iletişim ve empatide bir simge haline geldi ve milyonlarca hayata dokundu. O hepimiz için çok özeldi ve onu unutmayacağız” şeklinde açıklama yaptı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.