Karesi Toybelen Köyü

Karesi Toybelen Köyü

Toybelen Köyü haberleri, Karesi Toybelen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Toybelen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Toybelen köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karesi Toybelen Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Toybelen Köyü son dakika gelişmeleri, Toybelen Köyü ne özgü yemekler, Karesi Toybelen Köyü nün tarihi, Toybelen Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Toybelen Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Toybelen Köyü, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Toybelen Köyü Resimleri ve Toybelen Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karesi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karesi Balıkesir Arası Kaç Km? Karesi Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Karesi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Karesi Toybelen Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karesi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karesi içesine bağlı bir mahalledir.Toybelen’in tarihçesi çok eskilere dayanmakta olup, ilk yerleşimi hakkında kesin bir bilgi mevcut değildir.Toybelen Köyü, Balıkesir’in kuzeyinde yer alıp; merkeze uzaklığı 38 km.dir. Balıkesir-Bursa devlet karayolunun 10. kilometresinden sola ayrılan Şamlı-Ilıca yol güzergahındadır. Bu güzergahta İbirler Köyü ve Karacaören Köyü’nden geçilerek Şamlı’ya ve ardından Boğazköy ve Toybelen'e sadece özel araç ve özel teşebbüsün işlettiği otobüslerle ulaşılır.
Toybelen’inn iklimi, Marmara iklimi etki alanı içindedir. Marmara iklimi, Kuzey Ege’yi de içine alacak şekilde güney kesimlerde de görülür. Marmara iklimi, Karasal iklim ve Akdeniz iklimleri arasında bir geçiş özelliği göstermektedir. Bu nedenle de mahallede iklim olarak; yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçmektedir.
Mahallenin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Kışlık ürün olarak buğday, yem ağırlıklı ürün olarak arpa, yulaf, çavdar; yazlık ürün olarak da silajlık mısır, yonca, ayçiçeği, kavun, karpuz, biber ve domates ekilir.
Mahallede ilköğretim okulu vardır fakat faal değildir. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.