Kefir Kaç Derecede Mayalanır

Kefir Kaç Derecede Mayalanır

Uzun yaşamın sırrı, Hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren, bağırsak hareketlerini düzenleyen, depresyona iyi gelen kefir kaç derecede mayalanır? Evde kefir yapımı ile ilgili tüm merak edilenler ve kefir mayalamanın püf noktaları haberimizde...

Kendi kefirimi evde kendim yaparım, çocuklarıma ev yapımı kefir yedirmek istiyorum, Evde kefir nasıl yaparım diyorsanız işte bilmeniz gereken püf noktalar...

Kadınlar Evde kefir yapımı nın zor olduğunu düşünürler bu konuda biraz tedirgindir ve kıvamı tutturamama endişesi taşırlar. Ancak kaygıları yersizdir. Sütünüzü temin ettikten sonra evde kefir yapımı için ihtiyaç olan 2 şey vardır. 250 ml süt ve kefir mayası. 1 litre süt için kullanmamız gereken kefir taneciği oranı 1 ceviz tanesi kadar diyebiliriz.

Evde kefir yaparken en çok sorulan sorulardan biri ''Pastörize süt mü, çiğ süt mü?'' oluyor. Bizim tercihimiz çiğ süt kullanmanızdan yana. Zira çiğ süt, kefir yapımı için yapısal olarak daha uygun. Pastörize edilmiş sütler tüm mikroplarından arındırılmış, daha uzun ömürlü sütler, ancak birçok işlemden geçip, yapısal olarak belli başlı değişimlere uğruyorlar. Bu nedenle mayanın tutması bir tık daha zor hale geliyor.

Kefir Kaç Derecede Mayalanır

Kefir mayalarken ideal sıcaklık 25 derecedir. 25 dereceyi serçe parmağınızı süte soktuğunuzda tatlı bir ılıklık hissettirecek, parmağınız yanmayacak şekilde olmalı. 38-41 dereceye kadar da maya tutuyor.

Kefir Mayalamanın Püf Noktaları

Malzemelerimiz; Plastik süzgeç, tahta kaşık, cam kavanoz, süt ve kefir mayası. Metal malzeme kullanmıyoruz.

Kefir mayalarken ideal sıcaklık 25 derecedir. 38-40 dereceye kadar maya tutuyor ancak 43 dereceden sonra mayalar ölür ve kefiriniz tutmaz.

Eğer çiğ sütten kefir yapıyorsanız 70 derece üzerinde 15-20 dk tuttuktan sonra 25 dereceye kadar soğutmalısınız.

Yaklaşık 1 çorba kaşığı kefir mayası yarım litre süte çok rahat yetiyor. 1 litre süt için kullanmamız gereken kefir taneciği oranı 1 ceviz tanesi kadar diyebiliriz.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.