Keşap Demirci Köyü

Keşap Demirci Köyü

Demirci Köyü haberleri, Keşap Demirci köyü güncel son dakika gelişmeleri, Demirci köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Demirci köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keşap Demirci  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Demirci  Köyü son dakika gelişmeleri, Demirci  Köyü ne özgü yemekler, Keşap Demirci  Köyü nün tarihi, Demirci  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Demirci  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Demirci  Köyü, Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirci Köyü Resimleri ve Demirci Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keşap Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Keşap Giresun Arası Kaç Km? Keşap Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Keşap Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Keşap Demirci  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Keşap Doğumlu Ünlüler Kimler?

Demirci , Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının demirci ustalarından geldiği bilinmektedir.Köy kurulduğu yıllardan itibaren Keşap Uğurca Köyü (Halen Mahalle) bağlısı olarak resmi kayıtlarda yer almıştı. Köyü;zıvalıoğlu.zıvalı. Akkaya, Karasakal,Özdemir Özyılmaz, Çalık, Bozkurt,Yıldız ve Uzun Soyadlarını taşıyan aileler oluştururlar.Demirci Köyü; Akelma,Dağ mahalle, Merkez mahalle, Çataloluk mahallesi ve Demirci Yağlıkuz Mahallesinden oluşur. Köyde yalın bir Türkçe kullanılır. Yerleşim yerlerinin adlarının da Türkçe oluşu bunu gösterir. Akelma Mahallesinin söylenişi (okunuşu) "Ağalma" dır. Yani "Akalma" dan gelir. Halen Azeri dilinde yer alan birçok kelime köyün yaşlıları tarafından kullanılır. Bunlara örnek olarak; soba=pöşkü, havlu=peşkir, kedi=pisik gösterilebir.

Köyde Keşap ilçesinin hemen her köyünde olduğu gibi karalahana yemeklerinin yaygınlığı görülür. Lahana çorbası, lahana dibleğesi, taze fasulye dibleğesi mevsimine göre yapılan yaygın yemeklerdir. Köyde; Sakarca, mercan (merulcan), mantar çeşitleri, kiraz ve taflan yağlaması, yufka, fasulye turşusu sevilerek yenilen ve fazlaca tüketilen gıdalardır. Balık çeşitlerinin tamamı sevilen gıdalar arasında yer alır. Düğünler özellikle davul ve zurna (Giresun' da kullanılan uzun sap bağlamadan sonra yerel çalgılardır) ile yapılır. Son dönemlerde salon usulü düğünler öne çıkmaya başlasa da özüne uygun düğünlerin de yapıldığı görülmektedir.

Giresun il merkezine 26 km, Keşap ilçesine 12 km uzaklıkta olan Demirci köyünün esasen; Bayrambey ve Alataş köylerinin merkezi durumundadır. Kapalı bir havza durumunda olup, havzanın hilal biçiminde denize yöneldiği görülür. Demirci köyünün kuzeyinde deniz ile arasında Dokuztepe köyünün sırtları yer alır. Akelma Mahallesi ve Çataloluk Mahallesi denize açık yerleşimlerdir. Köyün sırt üzerindeki bu iki mahallesinde oldukça sert esen rüzgarlar görülür. Özellikle İlkbahar ve Sonbahabar mevsimlerinde değişen ısı farkına dayalı olarak günler süren rüzgarlar yaşanır. Kıble, lodos ve yıldız rüzgarları meşhurdur. Oldukça yüksek oranda yağış alır. Yağmuru kadar kar yağışı da yüksektir. 500 metrelik rakımına uygun olarak bir defa da 1-1,5 metre kadar kar yağabilir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Yağış oranı bir hayli yüksek olan bir yerleşimdir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda göçe dayalı olarak hayvancılık azalmış olmakla birlikte, fındık yetiştiriciliğinde bir gerileme olmadı. Kışı ilçe ve ilde geçirenlerin de tarım yaptıkları görülür. Son yıllarda, kivi ve arıcılık önemli oranda mesafe kaydetti.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol yarı asfalt+ beton yol olup köyde elektrik ve sabit telefon santrali vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.