Keşap Güneyköy Köyü

Keşap Güneyköy Köyü

Güneyköy Köyü haberleri, Keşap Güneyköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Güneyköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Güneyköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keşap Güneyköy  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güneyköy  Köyü son dakika gelişmeleri, Güneyköy  Köyü ne özgü yemekler, Keşap Güneyköy  Köyü nün tarihi, Güneyköy  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güneyköy  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güneyköy  Köyü, Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güneyköy Köyü Resimleri ve Güneyköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keşap Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Keşap Giresun Arası Kaç Km? Keşap Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Keşap Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Keşap Güneyköy  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Keşap Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güneyköy , Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün büyük bölümünün güneye bakması ve bu bölümlerin çalılık (güni)olması nedeni ile Güney köy adı verilmiştir. Halen kullanılabilir durumda olan en eski yapı Hicri 1314 tarihinde yapılmış olan Camiyanı Camisi'dir.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Giresun iline 4, Keşap ilçesine 4 km uzaklıktadır. Kuzeyinde Karadeniz Sahil Yolu, batısında Kargın deresi ,güneyinde Sarvan köyü, doğusunda Karabedir deresi, Karabedir mahallesi, güney batısıda Kayabaşı köyü bulunmaktadır. Köy iki dere arasında kuzeyden güneye doğru balık sırtı şeklinde uzanmaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi fındık üretimine dayanmaktadır.

Köyde, üç ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Dört camisi hizmet vermektedir. Köyün içme suyu şebekesi vardır, PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan Güneyköy Kayabaşı Grup yolu asfalt olup, Zıvalıoğlu, Camiyanı, Delioğlan, ve Cebeci mahallelerinin yolları ise bozuk stabilizedir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.