Keşap Yolağzı Köyü

Keşap Yolağzı Köyü

Yolağzı Köyü haberleri, Keşap Yolağzı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yolağzı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Yolağzı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keşap Yolağzı  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yolağzı  Köyü son dakika gelişmeleri, Yolağzı  Köyü ne özgü yemekler, Keşap Yolağzı  Köyü nün tarihi, Yolağzı  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yolağzı  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yolağzı  Köyü, Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yolağzı Köyü Resimleri ve Yolağzı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keşap Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Keşap Giresun Arası Kaç Km? Keşap Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Keşap Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Keşap Yolağzı  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Keşap Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yolağzı , Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür.

Cumhuriyet öncesi ticaretle uğraşan Rumlar yol ve denizin birleştiği yerde üretmiş oldukları malları pazarlamak için, burayı kendilerine bir ticaret merkezi olarak seçmişlerdir.El sanatları ve taş yapım ustalığı bir hayli iyi olan Rumlar çok katlı binalar ve yollar yaparak burayı adeta panayır haline getirmiş olup Türklerle ticari alışveriş yapmışlardır.Bu Rumların buraya gelişleri ve irtibat noktası Çakırak olmuştur.

Rumlarla iç içe yaşayan Türler,mübadele dönemi sonrası Rumlardan kalma kiliseyi (kalıntıları durmaktadır) yıkıp yerine cami yapmışlardır.Birçoğunu deniz ve yeni geçen yol,kimilerinide şahıslar yıkarak günümüz evlerini yaparak geçmişin kültürünü silmeye çalışmıştır.

Giresun iline 17 km, Keşap ilçesine 5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır (yeteri değildir). PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır(yeteli değildir). Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyün içi tarihi geleneğine uygun kesme kara taşla(arnavut kaldırımı)ile döşelidir.köyde elektrik ve sabit telefon vardır haftanın bir günü(cumartesi)halk pazarı kurulur.Takriben 5 dönümlük arazi üzerinde süs bitkileri serası vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.