Kimin 8. sınıftaki müzik öğretmeni onun şarkı söyleme tarzını beğenmemiş ve ona şarkı söyleme yeteneği olmadığını söylemiş ve ona C notu vermiştir?

Kimin 8. sınıftaki müzik öğretmeni onun şarkı söyleme tarzını beğenmemiş ve ona şarkı söyleme yeteneği olmadığını söylemiş ve ona C notu vermiştir?

Kimin 8. sınıftaki müzik öğretmeni onun şarkı söyleme tarzını beğenmemiş ve ona şarkı söyleme yeteneği olmadığını söylemiş ve ona C notu vermiştir? Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu. İşte detaylar...

Türkiye'de televizyon ekranlarının en çok izlenen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile bu akşam atv'de seyirci ile buluşuyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışması ilk defa sorulan soruları ile de dikkat çekiyor. Milyoner'de az önce sorulan soru aşağıdadır.

Soru : Kimin 8. sınıftaki müzik öğretmeni onun şarkı söyleme tarzını beğenmemiş ve ona şarkı söyleme yeteneği olmadığını söylemiş ve ona C notu vermiştir?

A- Elvis Presly
B- John Lennon
C- Michael Jackson
D- Frank Sinatra

Doğru Cevap: Elvis Presly

Elvis Aaron Presley (8 Ocak 1935, Tupelo, Mississippi – 16 Ağustos 1977, Memphis, Tennessee), Amerikalı şarkıcı, müzisyen, oyuncu. Dünya çapında Rock'n Roll'un kralı ya da kısaca kral olarak tanınır. Diğer lakabı olan Elvis The Pelvis ise 1950'li yıllarda kendisine takılmıştır. Böyle söylenmesinin nedeni ise ilginç dansı olduğu kadar argo bir ifade ile o zamanların tutucu toplumunda yakışıklı ve seksi olduğunu ifade etmek amaçlı uygun bir argo söylem daha doğrusu modern bir deyim olmasıdır. Presley'in sahip olduğu en büyük avantajlardan biri ise sesiydi. Zenci ve beyaz tonlarını rahatlıkla kullanabiliyordu. Kilise müziğinden, popüler müziğe; Rock'n Roll'dan Blues tarzına kadar çok çeşitli türlerde eserler verdi. It's Now or Never gibi opera tarzında yakın parçalar seslendirdi. My Way gibi bazı cover çalışmalarının şöhreti asıllarını dahi geride bıraktı.

Yaşamı boyunca her türlü şöhret, unvan ve zenginliği yaşayan Presley'in şöhreti hayata gözlerini kapatmasından bu yana on yıllar geçmesine rağmen hiç azalmadı. Dünyanın her köşesinde taklit yarışmaları yapıldı. Hayran kulüpleri ve web siteleri kuruldu. Sayısız televizyon, radyo programı ve belgesele konu oldu. Hayranları ona o kadar bağlandılar ki hâlen onun ölmediğine ve ıssız bir yerde şöhretten uzak bir yaşam sürdüğüne inananlar dahi vardır. Ayrıca özellikle ABD'de ölümden dönen insanların ''Işıklı bir tünel gördüm. Elvis bana tünelin sonundan el sallıyordu...'' anlatımları bilimsel araştırmalara konu olan bir fenomene dönüştü.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.