Kızıltepe Gözlüce Köyü

Kızıltepe Gözlüce Köyü

Gözlüce Köyü haberleri, Kızıltepe Gözlüce köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gözlüce köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Gözlüce köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızıltepe Gözlüce köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gözlüce köyü son dakika gelişmeleri, Gözlüce köyüne özgü yemekler, Kızıltepe Gözlüce köyünün tarihi, Gözlüce köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gözlüce köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gözlüce , Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gözlüce köyü resimleri ve Gözlüce köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kızıltepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızıltepe Mardin Arası Kaç Km? Kızıltepe Hava Durumu? Kızıltepe Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Kızıltepe Gözlüce Köyünde doğan biri var mı? Kızıltepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gözlüce, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahalledir.Kürtler'in en büyük aşiretlerinden biri olan Kikan Aşireti'nin ailelerinden biridir.Yaklaşkık 6000 dönüm arazi üzerine hükmeden mahallesi kuran, Bişar oğlu hasan 1. Dünya Savaşı sırasında Erzurum Pasinler'de savaşa katılmış ancak geri dönememiştir.Mahallenin kuruluş tarihi net olarak verilemese de çok büyük olasılıkla 1890'lı yılların başında kurulmuş olduğu bilinmektedir.Köy kurulduğu zaman gibi bundan sonra da sadece Hasan Hüseyin ve kardeşleri Musa'nın torunlarına kalmıştır.Şu an mahalledeki hane sayısı az olmakla birlikte,mahallenin sahipleri Cumhuriyet'in kurulmasından sonra SELÇUK soyismini alan aile,tıpkı kendi aşiretindeki diğer aileler gibi yoğunluklu olarak Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yaşamakla beraber metropollerde ve Mardin Merkez'de de nüfusunu arttırmaktadır.Aile üyeleri eskiye göre çok daha fazla ve ileri bir eğitim düzeine sahip üyeler yetiştirerek bölgeye bu anlamda katkı sağlamaktadır.Aile,zamanında toprak meseleleri yüzünden komşusu olan birkaç aileyle ters düşmüş çeşitli zamanlarda gerginlikler yaşamış,bazen kan davaları yüzünden kaçan insanlara kucak açmış yalnız hiçbir zaman kan davası gütmemiştir.Aile bugün bölge'nin diğer etkili ailelerinden olan Türk,Timurağaoğlu,Toprak(izollu),İlhan,Kılıçarslan,Dündar,Batmanda 'Teymur' vd. soyismini taşıyan ailelerle kız alıp vermek suretiyle akrabalık ilişkileri kurmuştur.Aileye, Türk ailesinin damadı olan Hasan Selçuk vefat ettikten sonra, kardeşleri ve ailenin büyükleri olan Hüseyin ve Adnan Selçuk liderlik etmektedirler.Ailenin genç üyeleri ise şu an Türkiye'nin birçok yerinde ve birkaçı da yurtdışında olmak üzere eğitimlerine devam etmektedirler.Mardin il merkezine 40 km, Kızıltepe ilçesine 15 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.