Kızıltepe Gürmeşe Köyü

Kızıltepe Gürmeşe Köyü

Gürmeşe Köyü haberleri, Kızıltepe Gürmeşe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gürmeşe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Gürmeşe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızıltepe Gürmeşe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gürmeşe köyü son dakika gelişmeleri, Gürmeşe köyüne özgü yemekler, Kızıltepe Gürmeşe köyünün tarihi, Gürmeşe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gürmeşe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gürmeşe , Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gürmeşe köyü resimleri ve Gürmeşe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kızıltepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızıltepe Mardin Arası Kaç Km? Kızıltepe Hava Durumu? Kızıltepe Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Kızıltepe Gürmeşe Köyünde doğan biri var mı? Kızıltepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gürmeşe, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin tarihi hakkında iki görüş vardır.Bu görüşlerden birincisi mahallenin: Şanlıurfa dolaylarından Akçapınar mahallesine ve yaklaşık olarak 150-200 yıl önce de Akçapınar'dan Gürmeşeye gelen ilk kişi remo adlı şahıstır. şerefi olarak bilinen köy halkı da bu şahsın torunlarıdır. Diğer bir görüş ise: Yaklaşık olarak 300 yıl öncesinde suriyeden gelen Bahaddin isimli şahıs tarafından kurulan Gürmeşe, eski adı olan Badina ismini de bu kişiden almıştır. Gürmeşe (BADİNA) de Mahfelliti ve Şerefiler ikamet etmektedir.

Mahallenin girişindeki mezarlığın büyüklüğü ve yine bu mezarlıkta bulunan eski mezar taşları, durdukları yerden mahallenin çok eski bir geçmişe sahip olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Mahallenin gelenek ve görenekleri çok çeşitlilik gösterir. Düğünler, taziye vb...

yemekleri: Şam böreği, şıllık tatlısı, içli köfte, sac tava, yahni vb.Mardin il merkezine 48 km, Kızıltepe ilçesine 18 km uzaklıktadır.Köy'ün dört tarafı sarp ve yüksek dağlarla çevrilidir.Çanak şeklindedir.Bu coğrafi durum köye farklı ve gizemli bir hava katmıştır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Gürmeşe mahallesi yerlileri genelde KIZILTEPE ilçesi olmak üzere civar il ve ilçelere göç etmiştir. Bunun yanında İstanbul vb. büyükşehirlere göç edenlerde olmuştur.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrıca köy halkı yazın batı illerine gidip mevsimlik işçi olarak çalışmaktadır.Tarımda özellikle MEZRONE denilen tatlı ve pekmez yapımında kullanılan üzümün yanında halkın kendi ihtiyacına göre tarımsal faaliyetler gösterdiğini söyleyebiliriz.Mahallede,bir ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardir ancak kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.sağlık evi vardir ancak kullanilmamaktadir. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede iki minibüs çalışmaktadır.elektrik var.Sabit telefon yoktur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum