Kızıltepe Salkım Köyü

Kızıltepe Salkım Köyü

Salkım Köyü haberleri, Kızıltepe Salkım köyü güncel son dakika gelişmeleri, Salkım köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Salkım köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızıltepe Salkım köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Salkım köyü son dakika gelişmeleri, Salkım köyüne özgü yemekler, Kızıltepe Salkım köyünün tarihi, Salkım köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Salkım köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salkım , Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Salkım köyü resimleri ve Salkım köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kızıltepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızıltepe Mardin Arası Kaç Km? Kızıltepe Hava Durumu? Kızıltepe Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Kızıltepe Salkım Köyünde doğan biri var mı? Kızıltepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Salkım, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahalledir.Salkım Salkım mahallesi, geçmişi neolotik çağa dayanmaktadır. mö 4.000 yılında ilk insanlar mahallede yerleşik düzene geçmiştir. köy ismi osmanlı kayıtlarında tavuz olarak geçmekteydi. cumhuriyet döneminde kürtçe ismi wardimsê olarak geçmekte olup ileri tarihlerde mahallenin ismi türkçe salkım olarak değiştirilmiştir.salkım mahallesi 1993 yılında güvenlik gerekçesi ile devlet tarafından boşaltırılmıştır. salkım mahallesi 2002 yılında tekrar muhtarlığı verilerek yerleşime açılmıştır. salkım mahallesi bir tarımsal ova mahallesidür. mahallenin şimdiki yerleşik insanları ziriki aşiretinden mala şeğê nasır olarak tanınan mala musa ailesidir. soyadları demircan ve ağaoğludur. şenyurtta yaşayanlarla akrabadır.2004 yerel seçimlerinden sonra şenyurt beldsi sınırları içerisine alınıp şenyurt beldesinin bir mahallesi olmuştur.Mardin il merkezine 35, Kızıltepe ilçesine 15 km. uzaklıktadır. salkım mahallesi bir ova mahallesidür.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.salkım mahallesinde ekonomi tarıma dayanmaktadır. gelişen teknolojik girişimler sayesinde yeraltı suyu kuyularla çıkartılarak sulu tarım yapılmaktadır . başlıca ürünler buğday ,pamuk ve mısır yetiştirilmektedir.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. 1986 yılında yapılan ilkokul vardır şu anda kapalı durumdadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. 1991 yılında DSİ tarafından yapılan bir su kulesi vardır.kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol şosa cakıl yololup mahallede elektrik vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.