Kızıltepe Şenyurt Köyü

Kızıltepe Şenyurt Köyü

Şenyurt Köyü haberleri, Kızıltepe Şenyurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şenyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Şenyurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızıltepe Şenyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şenyurt köyü son dakika gelişmeleri, Şenyurt köyüne özgü yemekler, Kızıltepe Şenyurt köyünün tarihi, Şenyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şenyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şenyurt , Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şenyurt köyü resimleri ve Şenyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kızıltepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızıltepe Mardin Arası Kaç Km? Kızıltepe Hava Durumu? Kızıltepe Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Kızıltepe Şenyurt Köyünde doğan biri var mı? Kızıltepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şenyurt, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahalledir.

Şenyurt (diğer adıyla Arapça'da Basiye'nin Manastırı anlamına gelen Deyr Besiyye دير باسية ) Suriye sınırında yer alan yaklaşık 2.000 nüfuslu küçük bir mahalledır. Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlıdır. Sınıra kapısı olmasına rağmen kapısı devlet tarafından 12 Eylül'den sonra kapatılmış ve bu durumda beldede büyük anlamda ekonomik kayıp olmuştur. En büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Belde halkının %99 bu işle geçimini sağlar. Sınır kapısının kapatılmasından sonra beldede büyük göç olmuş nüfusu gün geçtikçe düşmektedır.

Belde halkının çoğunluğunu Seğo Ailesi oluşturur. Beldenin 3 tarafı mayınlı sınır arazileri ile kapalıdır. Beldeye tek yol Kızıltepe ilçesinden gelir. Demir yolu ulaşımı vardır. İki okul, Toprak Mahsülleri Ofisi, belediye ve sağlık ocağı vardır.

Belediye Başkanı, 2009 yılı itibarıyla AK Parti'dendir.

Kızılltepe'ye uzaklığı 12 km.'dir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.