Mazıdağı Aykut Köyü

Mazıdağı Aykut Köyü

Aykut Köyü haberleri, Mazıdağı Aykut köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aykut köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Aykut köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mazıdağı Aykut köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aykut köyü son dakika gelişmeleri, Aykut köyüne özgü yemekler, Mazıdağı Aykut köyünün tarihi, Aykut köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aykut köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aykut , Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aykut köyü resimleri ve Aykut köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mazıdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Mazıdağı Mardin Arası Kaç Km? Mazıdağı Hava Durumu? Mazıdağı Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Mazıdağı Aykut Köyünde doğan biri var mı? Mazıdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aykut, Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin Kürtçe ismi cumhuriyet dönemindeki secere kayıtlarında Dêrguzolarak geçmektedir. Cumhuriyeten önceki secere kayıtlarında ise kilise ağacı anlamı taşıyan Dêra Guza olarak geçmektedir. Mahallenin doğusunda bulunan dağın yamacında bir zat türbesi bulunur. Bu zatın burada yaşadığına ve burada şehit düştüğüne inanılmaktadır. "Cale Şexbin" olarak bilinen bu türbe, köylüler tarafından her yıl ziyaret edilir.Diyarbakır il merkezine 76, Mazıdağı ilçesine 26 km uzaklıktadır.Mahallenin has ve meşhur yemekleri vardır: keliserk, herayi, xışan, hemnisk, gırar, sındık sor, şamborek, serbızer, hotik, kütılık, helawa mıriya ve mehir bunlardan bazılarıdır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Kömür, pekmez, ceviz, kayısı, üzüm, patates, badem vb. mahallenin başlıca geçim kaynaklarıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.