Mazıdağı Ekinciler Köyü

Mazıdağı Ekinciler Köyü

Ekinciler Köyü haberleri, Mazıdağı Ekinciler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ekinciler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Ekinciler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mazıdağı Ekinciler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ekinciler köyü son dakika gelişmeleri, Ekinciler köyüne özgü yemekler, Mazıdağı Ekinciler köyünün tarihi, Ekinciler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ekinciler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ekinciler , Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ekinciler köyü resimleri ve Ekinciler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mazıdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Mazıdağı Mardin Arası Kaç Km? Mazıdağı Hava Durumu? Mazıdağı Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Mazıdağı Ekinciler Köyünde doğan biri var mı? Mazıdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ekinciler, Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mardin il merkezine 63 km, Mazıdağı ilçesine 13 km uzaklıktadır. Ben sinan esen mahallenin adini ekinlerden almıştır iki aileden olusmaktatir ozanlari fadile kufragi türkiyede herkes tanir ve ben Sinan esen izmir buca gediz mahalesinde oturuyorum babam 15 sene muhtarlik yapmıştır bu mahallede.Mazıdağı'na yakın bir yerde nüfuslanmış olan mahallede doğal nüfus artışı vardır. Etibank'ın kapanması yüzünden mahalleden büyük bir göç olmuştur. Göç almaz, göç verir. Ancak nüfus değişikliği sınırlıdır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İklimin etkisi ile tarım ile uğraşılmaktadır. Mahallenin üzüm bağları ile pekmezi meşhurdur. Tarımda arazinin elverişliliğinden dolayı madern tenikler kullanılmakla birlikte ilkel tarım teknikleri de kullanılmaktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallede ilköğretim okulu vardır ancak faal değildir. Sağlık evi ve sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Su şebekesi yoktur fakat kanalizasyonu vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.