Mazıdağı Şanlı Köyü

Mazıdağı Şanlı Köyü

Şanlı Köyü haberleri, Mazıdağı Şanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Şanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mazıdağı Şanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şanlı köyü son dakika gelişmeleri, Şanlı köyüne özgü yemekler, Mazıdağı Şanlı köyünün tarihi, Şanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şanlı , Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şanlı köyü resimleri ve Şanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mazıdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Mazıdağı Mardin Arası Kaç Km? Mazıdağı Hava Durumu? Mazıdağı Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Mazıdağı Şanlı Köyünde doğan biri var mı? Mazıdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şanlı, Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin bilinen 230 yıllık geçmişi vardır.köy eski bir Sinki aşiretinin mahallesi iken 1864 iskan kayıtlarında köye Rakka-Suriye Bölgesinden BEYDİLLİ TÜRKMEN aşiretinden insanlar getirilerek iskan olmuşlardır.Beydilli aşiretinin Bekmişli kolundan insanlar bu bölgeye gelerek bu köye yerleştirilmiştir.Kızıltepe'de de 4-5 Beydilli mahallesi mevcuttur.Bir kısım Beydilli insanlar Ergani-Elazığ taraflarına iskan olmuşlardır.köy tamamı kürtçe konuşan Beydillilerden oluşmaktadır.Urfa'da Karacadağ'da ,Antep'te de çok kalabalık bir aşirettir.BEYDİLLİ TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Mardin il merkezine 60 km, Mazıdağı ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefonvardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum